NOGOMETNA REPREZENTATIVKA- Iva Jakovac:”Za životni cilj se treba boriti i nikad ne odustati jer vrijedi!”

Datum objave: 12. 1. 2018. | Kategorija: Razgovori

n

POŽEGA – Iva Jakovac, učenica trećeg razreda Ekonomske škole u Požegi talentirana je nogometašica sa sad već dugotrajnom karijerom u reprezentativnom dresu. Kaže da je gene za nogomet pokupila od oca, a trenutačno je u Požegi nakon što je godinu i pol dana provela u Osijeku igrajući za Ženski nogometni klub Osijek.

“Počela sam trenirati s dečkima u Požegi, probala sam sve sportove ali sam se uvijek vraćala u nogomet. Ženski trening je ipak malo lakši od muškog no zapravo su podjednaki. Što se tiče utakmica, ljudi kažu da im se puno više dopada ženski nego muški nogomet. Igram na poziciji zadnjeg veznog ili stopera, a idol mi je Ivica Olić jer je bio najsrčaniji na terenu, davao sve od sebe kao i ja”, ispričala je svoje dojmove Iva.

nn

Najveći joj je cilj bilo zaigrati za reprezentaciju Hrvatske.”Uskoro će biti tri godine kako igram za reprezentaciju. Vrijeme je prolazilo te je sve više poziva stizalo što je meni davalo još više motivacije da budem bolja. Nadam se da ću i dalje biti u stalnom reprezentativnom postavu. Kada završim školu ili čak i prije voljela bih igrati negdje vani. Vjerujem da će doći prilika da se pokažem i odem igrati u inozemstvo, no prvo škola”, ispričala nam je Iva.

Kaže da u osnovnoj školi nije bilo prihvatljivo vršnjacima to što cura igra nogomet te se susretala se s raznim predrasudama, ali su do sad svi to već prihvatili, no da je bilo problema i zadirkivanja, je. Otac Mario i sam bivši nogometaš, velika je potpora, uz ostatak obitelji. “Imam tri brata i jednu sestru i svi si međusobno pomažemo, a mama je navikla. U početku su svi mislili da me tata forsira u nogometu, no zbilja nije bilo tako. Svaki sport kojim sam se počela baviti mi je polazio od ruke, ali htjela sam nogomet”, kaže nam.

 

Iva je veliki radnik i borac, te može biti uzor i primjer mnogim današnjim mladim osobama.”Ako imate zacrtan cilj u glavi, treba se boriti za njega i nikad ne treba odustati jer vrijedi. Ja sam to osjetila, borila sam se, borim se i borit ću se i dalje jer mi je nogomet, uz obitelj i zdravlje, na prvom mjestu,” zaključila je Iva.

TEKST: Bojan Miščević      FOTO: I. Jakovac (privatni album)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn