NOGOMETNA PRIČA IZ VELIKE – Sve više djevojčica i dječaka želi trenirati nogomet

Datum objave: 02. 7. 2016. | Kategorija: Sport

IMG_9421

VELIKA – Veliki broj malih nogometašica i nogometaša  veličkog Papuka zajedno sa svojim roditeljima družili su se u prirodi predvođeni svojim trenerom Antom Bulatom. Poduzetni trener najavio je kako će takva druženja postati tradicija, a tu su i brojni drugi planovi i aktivnosti.

“Imam čast trenirati limače nogometnog kluba Papuk Velika, 33 dječaka i 11 djevojčica, godišta od 2005. do 2010. godine. Treniramo već mjesec i pol dana i u tom razdoblju pridružio nam se zavidan broj djece 12 dječaka i sedam djevojčica, pri čemu imamo najave kako će se jošp mališana odazvati na što sam posebno ponosa,” rekao je Ante Bulat koji je dodao kako međusobno druženje i treniranje ima veliku odgojnu vrijednost jer djeci se nudi vrlo malo kvalitetnih sadržaja kojima bi ispunili slobodno vrijeme. Zbog velikog broja djece, treninzi su organizirani u dvije grupe, održavaju se četiri puta tjedno a vikendima igraju utakmice. I roditelji veličkih limača zadovoljni su sportskim interesom njihove djece, posebice jer trener Bulat ima zavidan životopis – nogometnu karijeru započeo je u NK Šibenik, a potom je jedno vrijeme bio i u NK Dinamo. Bulat je bio član ekipe koja u je Šibeniku zaslužna za ulazak iz druge u prvu ligu, a svoj doprinos dao je i ulasku Hrvatskog dragovoljca u prvu ligu. Ozljede i četiri operacije učinile svoje te ga okrenule u trenerske vode, a iskustvo na travnjaku potkrijepio je pohađanjem Akademije pri Hrvatskom nogometnom savezu gdje mu je ostao još jedan ispit.

IMG_9401

“Svi me pitaju- zašto si izabrao najmlađe kategorije da s njima radiš? Mislim da svi mi moramo krenuti od prvog razreda bez obzira gdje smo i za koga igrali. Ovo je dobar početak i za njih, ali i za mene kao trenera. Želim ići stepenicu po stepenicu uz duboko uvjerenje da ću kroz šest do sedam godina biti trener seniorske momčadi. Plan mi je stručno se usavršavati i dalje školovati na Nogometnoj akademiji kako bi mogao raditi i biti stručno osposobljen kao trener za sve uzraste i kategorije,” dodaje Bulat.

Sadašnja ekipa limača NK Papuka trenira na pomoćnim terenima nekadašnjeg NK Kamen Ingrada, a Bulatovi kolege suigrači iz NK Šibenika, Stipe Bačalić Grgić i Ivan Božić, kad su čuli da je Ante postao trener ponudili su se da pomognu i sponzoriraju opremu kako bi se treninzi provodili što kvalitetnije. Velički limači dobili su tako  44 majice i šest lopti, a  do kraja godine stići će još lopti. Pomoć je obećala i općina Velika i načelnik Vlado Boban koji je prepoznao vrijednost ovog rada s djecom.

IMG_9403

“Vrlo sam zadovoljan brojem djece koja treniraju te načinom rada kojemu je odgovorno pristupio trener Ante Bulat. Imali smo određenih problema zbog mjesta odvijanja treninga što smo za sada riješili što nije dugotrajno jer mi moramo tražiti bolja i kvalitetnija rješenja. Mi imamo stadion u Velikoj ali nemamo dovoljno sredstava da pratimo i plaćamo hladni pogon u tom objektu. Na nama je da trajno riješimo gdje će velička djeca i Veličani igrati nogomet jer mi sada igramo na terenima privatnika. Naime, kada bi Općina dobila sadašnji stadion na poklon opet se ne bi mogla nositi s troškovima održavanja.U razmišljanjima smo, iako je to možda apsurdno, da ćemo pokraj tri nogometna terena morati graditi i četvrti i to na nekadašnjem igralištu. U Velikoj nedostaje aktivnosti za djecu što potvrđuje i ovaj veliki odaziv djece na treninge. Mnoga djeca ne mogu otići na more, ne rade nam bazeni, nemaju kud. Zahvalan sam Valentinu Ragužu i Anti Bulatu što su preuzeli veliku odgovornost. Drago mi je da postoji jedno zajedništvo i što smo se svi ovdje okupili na jednom mjestu, roditelji, djeca i njihovi treneri,” rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Velički limači ipak će otići na more i to u Šibenik, nekoliko dana u rujnu, potpuno besplatno. I za tu novinu zaslužan je trener Ante Bulat, a male nogometašice i nogometaši imat će priliku pogledati i utakmicu NK Šibenika što će za mnoge prvo iskustvo gledanja utakmice jednog velikog kluba.

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn