NK PAPUK VELIKA – Uoči početka sezone, u niskom startu, iščekujući stadionsku licencu

Datum objave: 27. 8. 2017. | Kategorija: Sport

dav

VELIKA – Nakon što se stadion proljetos i formalno „vratio kući“, najvažnija sporedna stvar na svijetu, u Velikoj će postati još značajnija. Jer nogomet je generator razvoja Općine, sportski i turistički potencijal, stoga se početak nove sezone iščekuje s nestrpljenjem, rekao nam je između ostalog predsjednik NK Papuk Tomislav Galić.

Tjedan dana uoči nove sezone, koju dočekuju kao stabilan županijski prvoligaš te prije svega, i službeno na vlastitom stadionu, NK „Papuk“ Velika je, sportski rečeno, u niskom startu. Spremni istrčati na teren, pozitivno „nabrijani“ jer, kao tek jedan od nekoliko klubova, prijavili su natjecanje u svim kategorijama- početnici, mlađi pioniri, stariji pioniri i juniori. Na jednu su ipak, kaže predsjednik Tomislav Galić, posebno ponosni. “Riječ je o kategoriji djevojčica, jedinoj u županiji, koju je klub ove godine, po prvi puta prijavio u natjecanje s dječacima. Nastavak je to priče o razvoju ženskog nogometa u Velikoj, predstavljene i sjajno organiziranom utakmicom između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i nastavak priče o snažnijem razvoju sporta uopće na području Općine Velika,” kaže Galić.

Jer iako je glavni što uz ranije spomenute sve natjecateljske kategorije dokazuju i po dvije ekipe dječaka i djevojčica i 4 licencirana trenera za mlađe i seniore, nogomet nije i jedini sport kojim se bave klinci u Velikoj.Tu su još i uspješni članovi taekwondo kluba i planinari. Uz završne pripreme za početak nove sezone, dodaje predsjednik Galić, jedan od najvažnijih aktualnih klupskih poslova NK“Papuk Velika“ je postupak licenciranja stadiona za službene, međunarodne utakmice.

dav

“Na sreću, obveze neće biti prezahtjevne, jer stadion zadovoljava gotovo sve uvjete. Riječ je tek o dotjerivanju sitnih infrastrukturnih detalja, fizičkog odvajanja prostora Uprave Općine koja je ovih dana preselila u stadionsku zgradu, te nekolicini administrativnih poslova,” pojasnio je Galić. Nakon vraćanja stadiona u vlasništvo Općine, njegovo licenciranje zasigurno je sljedeći najvažniji potez, kako za predstavnike lokalne vlasti, tako i za klub.

Jer, tek po dobivanju dozvole za organizaciju međunarodnih susreta, NK „Papuk Velika“ bi i službeno mogao početi ostvarivati prihod, pretvarajući tako nogomet u istinski generator razvoja općine. „Ostvarujući sredstva za klub i Općinu, oživjeli bi sportsku i turističku priču, potaknuli potrošnju, te na najbolji način promovirali Veliku. Na sreću, nogomet je dovoljno velik magnet da sve to može, uz podršku HNS-a koji je od samog početka prepoznao i nagradio naš trud i entuzijazam .Prije svega, odličnim reakcijama na organizaciju utakmice ženskih nogometnih reprezentacija Hrvatske i BiH, a onda i pripremama nacionalne futsal reprezentacije koja je sportski tjedan „odradila“ u Velikoj.Osim toga, već sada imamo i naznake o potencijalno novim utakmicama u našoj organizaciji, kao i nekolicini sportskih kampova. Sve je to potvrda da je nogomet, uistinu, najvažnija sporedna stvar na svijetu i generator razvoja Općine Velika, ali i da ćemo, nakon dobivanja licence, moći uživati u punom stadionskom potencijalu.“, zaključio je predsjednik NK“Papuk Velika“ Tomislav Galić.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn