NK KAPTOL PROSLAVIO PRVIH 80 GODINA – Klub koji sve povezuje

Datum objave: 01. 7. 2018. | Kategorija: Sport

naslovna

KAPTOL – Da je nogomet, uistinu, najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i sport koji povezuje i već desetljećima promiče ime svoje sredine, dokazali su Kaptolčani proslavom značajne 80.te godišnjice mjesnog nogometnog kluba koji se ponosi i naslovom prvaka 1.Županijske nogometne lige. Godišnjicom NK Kaptol službeno su završeni i sadržaji obilježavanja Dana Općine.

Uz Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je nedavno proslavilo 125 godina i Lovačko društvo Vepar, Nogometni klub Kaptol, jedno je najstarijih i zasigurno najaktivnijih društava Kaptola. Riječ je, osim toga o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, što su Kaptolčani i dokazali na proslavi 80.godišnjice kluba. U pravo vrijeme, kako rekoše, obzirom da je u njihovim rukama, od kraja svibnja, nakon 29 godina, naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige. Zasluženo, kažu znalci, jer iza njih je sjajna proljetna polusezona s vrsnim trenerom Krešom Poletijem. Kruna je to životopisa kluba osnovanog davne 1938.godine pod imenom „Zvijezda“, čije su se povijesti, na svečanoj skupštini, u društvu brojnih gostiju i prijatelja, načelnika Općine Kaptol, Milu Pavičića i Općine Jakšić, Ivicu Kovačevića, kroz netipičnu retrospektivu tajnika Josipa Soudeka, prisjetili aktivni i nekadašnji igrači, treneri, sponzori, suradnici i simpatizeri, dokazujući kako je u Kaptolu nogomet, uistinu, najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i sport koji skoro čitavo stoljeće povezuje i promiče ime svoje sredine.

m1 m2

Zadovoljstvo i ponos sportskom tradicijom, entuzijazmom ljudi koji stoje iza kluba, njegovim boljim i manje boljim godinama, sezonama bez vlastitog igrališta i onima kada se igralo s njemačkim nogometnim klubovima, slučajnim i namjernim uspjesima, kao i sve većom kvalitetom i prepoznatljivošću, uz njegovog predsjednika Franu Marijanovića i bivše trenere, iskazao je i prvi čovjek Općine Kaptol, načelnik Mile Pavičić, jer, kako je rekao, „ klub je to koji nas sve povezuje.“

nn nnn

Kako i priliči pravim proslavama, uz kolege iz nogometnih klubova iz Velike i Kutjeva, 80.rođendan Nogometnom klubu Kaptol čestitali su u ime Požeško slavonske županije Vedran Neferović i u ime Županijskog nogometnog saveza Tomislav Čabraja koji je, uz tradiciju i uspjehe, pohvalio i kvalitetu i stručnost članova Kluba.  Svečana skupština kojoj je prethodilo polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju bila je prigoda i za darivanje svih onih bez kojih ne bi bilo ni Kluba-sponzora i prijatelja, članova, bivših trenera i igrača, volontera i entuzijasta. Proslava 80.godišnjice NK Kaptol nastavljena je uručenjem pehara za osvojeno prvo mjesto, nogometnom utakmicom, a onda i zajedničkim druženjem uz rođendansku tortu i dobro društvo. Jer, nogomet, u Kaptolu, sve povezuje.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn