NG GLAZBENO LJETO: PRATEĆI ŠUŠUR – Uz besplatne koncerte i dobru energiju, navrati po nove doživljaje

Datum objave: 09. 8. 2023. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Iako su besplatni koncerti i prilika za trodnevno uživanje u vrhunskoj mjuzi glavni i najprepoznatljiviji dio najvećeg open-air festivala na kontinentu, Novogradiško glazbeno ljeto puno je više od toga. Događaj po kojem se “uštimavaju” godišnji odmori i ove će godine, u svom 27. izdanju, od 10. do 13. kolovoza, uz očekivani šušur na ulicama i dobru energiju, gostima i posjetiteljima grada ponuditi i niz pratećih sadržaja, stoga, navratite…Po nove uspomene i nove doživljaje!

Tražite li, ovaj tjedan, najbolje mjesto za provod na kontinentu, navratite u Novu Gradišku, jer sve je spremno za najveći open air festival regije-27.Novogradiško glazbeno ljeto! Najpoznatija i najdugovječnija gradska manifestacija i ove će godine, od 10.do 13.kolovoza, uz tri dana besplatnih koncerata po svačijem guštu, malima i velikima ponuditi i niz popratnih sadržaja, stoga, dođite i uživajte u dobroj atmosferi i nezaobilaznom šušuru na ulicama. Trodnevna zabava sjajna je prilika da, na najbolji način, okusite sve boje i mirise Slavonije, na bogatom sajmu eno-gastro ponude u središnjem gradskom parku, a tu su i majstori najboljih craft piva koji vas s dobrodošlicom čekaju oko fontane Tri gracije.

Uz najmlađe, polaznike dječjeg gradskog vrtića, kao i mnogobrojne gradske udruge, priči će se, po prvi puta, pridružiti i POU M.A.Relković Kulturno-umjetničkim kutkom, savršenim mjestom za creative. Mala škola dizajna, radionica izrade nakita, slikanje uz akademske majstore kista, predstavljanje slikovnica, kazališne radionice, pričaonice i igraonice, žive statue i pantomimičara-tek je dio sadržaja koji vas čekaju širom grada. Uz fun kids zone, ljetni čitateljski klub u režiji Gradske knjižnice, sadržaje Gradskog muzeja, organizatori Novogradiškog glazbenog ljeta mislili su i na sportaše, stoga je tu i ove godine, tradicionalni teniski turnir, kao i 2.Psunj trail novogradiškog Atletskog kluba.

Luda trodnevna zabava u gradu goste i posjetitelje čeka i s bogatom gastro ponudom, osiguranim parkirališnim mjestima, sve kvalitetnijim smještajnim kapacitetima, a dolazite li na cijeli dan, što je i najbolja opcija, tu su i gradski bazeni, idealna adresa za bijeg od ljetnih vrućina.

Službeni festivalski program statrat u četvrtak, 10.kolovoza, rock večeri na kojoj će se predstaviti najveće zvijezde žanra- Westsiders, Kojoti, Pisp, chips and videoclips, Goran Bare i Majke, te Vojko. V. Dan kasnije, u petak, 11.kolovoza, za kada je zakazano i službeno otvorenje manifestacije,  za dobru zabavu pobrinut će se TS Tkanica, Satir, Mate Bulić i Haris Džinović, dok će subota, 12.kolovoza na središnji stage dovesti Danijelu Martinović, Hari Mata Hari i Dražena Zečića, čijim će koncertima prethoditi festival Djeca pjevaju hitove, kao i nastup novogradiškog slavuja Mateja Predojevića Petrića u pratnji polaznika pjevačkog mastercllasa i banda. Završni dan priče, nedjelju, 13.kolovoza, obilježit će nastup novogradiškog Gradskog orkestra i Šimunovo, istinska slavonska fešta Šime Jovanovca i njegovih gostiju.

Zainteresirani? Vidimo se u Novoj Gradiški!

TEKST: Simonida Tarbuk         FOTO: Dorian Pok (Arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn