NATJEČAJ MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA – Novac stigao i za četiri projekta iz Brodsko posavske županije

Datum objave: 11. 7. 2022. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Nakon provedenog natječaja Ministarstva turizma i sporta o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, a potom i donesene Odluke, 77 projekata sportske infrastrukture diljem Hrvatske na raspolaganje je dobilo nešto više od 30 milijuna kuna. Među prepoznatim projektima su i njih četiri s područja Brodsko posavske županije

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna. Kada je riječ o projektima s područja Brodsko posavske županije, dobivenim sredstvima gradit će se u u Gundincima, Slavonskom Šamcu, Rešetarima i Garčinu. Za potrebe izgradnje malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Gunjavcima, Općina Rešetari, dodijeljeno je 294.970,40kn, za Outdoor Fitness Gaj u Općini Slavonski Šamac– 150.000,00 kuna, Općini Gundinci za izgradnju i opremanje malonogometnog igrališta 343.465,08 kuna te za iste namjene Općini Garčin ukupno 280 tisuća kuna.

“Dostupnost sportske infrastrukture djeci, rekreativcima i profesionalnim sportašima u svim dijelovima Hrvatske jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva te smo ove godine izdvojili dosad najveći iznos sredstava za izgradnju i obnovu rekordnog broja sportskih projekata. U okviru 77 projekata njih ukupno 22 bit će financirano s iznosom većim od 3 milijuna kuna, što je i naš način poticanja građana na bavljenje sportom kao i oblik promocije važnosti tjelesne aktivnosti za ukupno mentalno i fizičko zdravlje svih nas“, istaknula je po završetku Natječaja ministrica Brnjac. Dodala je kako je Vlada RH od 2018. godine sufinancirala projekte obnove ili izgradnje 93 sportska objekta u ukupnom iznosu od gotovo 46 milijuna kuna.

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstava će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima. Natječajem se potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: ctr.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn