NASTAVAK ULAGANJA U TURISTIČKU INFRASTRUKTURU: Resting point-odmorište za bicikliste

Datum objave: 22. 11. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – TZ Brodsko – posavske županije i u ovoj je godini nastavila ulaganje u turističku infrastrukturu imajući u vidu primarne ciljeva razvoja – cjelogodišnji i regionalno uravnotežen turizam za očuvan, konkurentan i inovativan okoliš. Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije postavljanjem tri multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste

Nastavljajući s promocijom kontinenta kao destinacije, na tragu sve boljih brojki, TZ Brodsko posavske županije i u ovoj je godini nastavila ulaganje u turističku infrastrukturu imajući u vidu primarne ciljeva razvoja – cjelogodišnji i regionalno uravnotežen turizam za očuvan, konkurentan i inovativan okoliš. Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije postavljanjem tri multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste.

U posljednjih 5 godina Brodsko posavska županija je trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, od čega neke prolaze općinama; Klakar, Vrpolje i Garčin. Ulaganje Brodsko-posavske županije u cikloturističku infrastrukturu, kao i povećana svijest o aktivnom načinu života, dovelo je i do povećanja broja cikloturista kao i aktivnih vozača bicikala, što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste. Projekt je značajan za razvoj cikloturizma istočnog dijela Brodsko-posavske županije, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u ukupnoj turističkoj ponudi.

Projekt, osim toga, primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta za bicikliste koja osim mogućnosti za popravak bicikala između ostalog uključuje i solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele. Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije aplicirajući na Fond za sredstva na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent i putem Internog poziva dobivši potporu od 44.000, 00 EUR,a dio sredstava su osigurale i tri općine.

TEKST: S. Tarbuk                         FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn