NASTAVAK RADOVA – Nakon ugovora s drugim izvođačem, do rujna 2020 e-inkubator u Pleternici trebao bi biti u funkciji

Datum objave: 10. 7. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Potpisan je ugovor s izvođačem radova Promet građenje d.o.o. za dovršetak izgradnje E-inkubatora u Pleternici. Inkubator bi trebao biti dovršen u narednih šest mjeseci, a do rujna 2020. godine i potpuno opremljen te stavljen u funkciju.

Projekt e-inkubatora čiji je nositelj Grad Pleternica, a partneri su Poduzetnički centar Pleternica i Grad Kutjevo, vrijedan je 8,3 milijuna kuna. Odobreno sufinanciranje je 93 posto od strane Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta dok preostalih 7 posto financiraju nositelj i partneri. Druga faza radova vrijedna je gotovo 4,34 milijuna kuna i obuhvaća ugradnju stolarije, vanjske ovojnice, žbukanja, postavljanje instalacija, unutarnje uređenje, ugradnju lifta te druge obrtničke radove. Izgradnja je trebala biti dovršena do rujna 2019. godine, no prvi izvođač radova nije ispunio ugovorne obveze.

“Taj projekt je po ugovoru trebao trajati do 1.rujna 2019. godine. Osim izgradnje inkubatora i opremanja provode se i druge aktivnosti. Prema Ugovoru s prvim izvođačem Projekt inženjeringom objekt je trebao biti završen u veljači i do kraja kolovoza je trebalo provesti sve ostale aktivnosti. S obzirom na već poznatu situaciju s izvođačem radova morali smo raspisati novi natječaj, izabrati novog izvođača koji sad ima rok od 6 mjeseci za završetak. Paralelno s tim, od nadležne agencije tražimo produljenje roka provedbe projekta do rujna 2020. kako bismo nakon izgradnje stigli odraditi sve ostale aktivnosti projekta,” rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Projekt e-inkubatora Pleternici je od iznimnog značaja. Uz činjenicu kako je riječ o najbrže rastućoj industriji, riječ je i o potencijalima koje ovim projektom grad može ponuditi mladim i stručnim kadrovima, naglasila je gradonačelnica Jozić. “Analize koje radimo iz godine u godinu, upiti poduzetnika, potencijalni poticaji za samozapošljavanje i želja da mlade, visokoobrazovane osobe vratimo nakon fakulteta u rodni grad odvela nas je u smjeru inkubatora namijenjenog IT-sektoru. Činjenica je da nam mladi ljudi, nakon završetka fakultetskog obrazovanja, ostaju raditi ili svoje tvrtke osnivaju u gradovima u kojima su studirali. Izgradnjom ovog inkubatora, besplatnim konzultantskim uslugama, sufinanciranim najmom poslovnog prostora, umrežavanjem s IT sektorom i stručnom podrškom u prve tri godine njihovog poslovanja želimo ojačati naše gospodarstvo i povećati broj zaposlenih. A zahvaljujući modernim komunikacijama posao IT profesionalaca ne poznaje granice. Hrvatska na godinu izveze više od milijardu kuna IT usluga. Tržište je praktički svugdje. Može se bez problema iz Pleternice raditi za klijenta u Sloveniji, u SAD-u, u Australiji.”

E- inkubatora povezan je sa zgradom gradske uprave i nalazi se na 417 kvadratnih metara površine, gdje je predviđeno 11 ureda, četiri box ureda za pružanje raznih usluga gospodarstvenicima, dvije videokonferencijske dvorane, virtualna recepcija, arhiva, skladišni prostor i kuhinja.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok (arhiv)/ Facebook A. J.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn