NASTAVAK POZITIVNIH NOVOGRADIŠKIH GOSPODARSKIH – Klimaoprema počela izgradnju nove tvornice u Industrijskom parku

Datum objave: 22. 7. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

ipng

NOVA GRADIŠKA -Nakon izgradnje prve tvornice u Industrijskom parku 2015.godine a onda i nedavnog otvorenja brunch offica u Dubaiu, tvrtka Klimaoprema, vodeći nacionalni proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilacije i čiste prostore, ovih je dana u novogradiškoj poslovnoj zoni počela s nadogradnjom postojeće tvornice. Investicija je to vrijedna više od 100 milijuna kuna namijenjena povećanju proizvodnih kapaciteta.

Nakon što su početkom svibnja potpisali ugovor o kupnji dodatnih 42 tisuće kvadrata zemljišta u Industrijskom parku, tvrtka Klimaoprema, vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilacije i čiste prostore, ovih je dana počela radove na nadogradnji postojeće tvornice. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 100 milijuna kuna namijenjenih proširenju proizvodnih kapaciteta s dodatnih 6 tisuća kvadrata.

ipng2

Novim ulaganjima, Klimaoprema će, pored postojećeg objekta tvornice , izgraditi novi na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno, ukupno 18 tisuća kvadrata predviđenih za multipraktičnu zgradu, visokoregalno skladište i proizvodnju.Prema riječima člana Uprave, Sergia Galošića, to je u skladu sa strategijom tvrtke postavljenom još 2013.godine, kada su donijeli odluku o gradnji prve tvornice u Industrijskom parku Nova Gradiška. Dvije godine kasnije, 2015., tvornica je puštena u rad, a već krajem 2016., kapaciteti su bili popunjeni, zbog čega je donešena i odluka o daljnjem širenju.

Uz aktualnu investiciju tešku preko 100 milijuna kuna, u narednih pet godina, planirana je i još jedna, zbog čega su se u tvrtki odlučili i za kupnju dodatnog zemljišta. Najava je to širenja kapaciteta i novih radnih mjesta, što je, zasigurno, i velika stvar za novogradiško gospodarstvo, ali i dodatna potvrda kvalitete Industrijskog parka, svojevremeno proglašenog jednom od najatraktivnijih nacionalnih poslovnih i ulagačkih zona. Pozitivnim trendovima, s novom investicijom, uskoro će se pridružiti i Atlantic grupa, koja u kolovozu, također, „starta“ s radovima na istom mjestu.

TEKST: S.T.     FOTO: S. F.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn