NA SJEDNICI SAVJETA ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM – Uručena Odluka o financiranju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće

Datum objave: 05. 7. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

JAKŠIĆ – Na 17. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, uručena je vrijedna Odluka o financiranju za projekt Požeško-slavonske županije. Projekt je vrijedan 15 milijun eura.

Domaćini  17. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem bili su načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je istaknula kako je više nego vidljivo da je Savjet prije sedam godina u fokus stavio prostor Slavonije, Baranje i Srijema.

“Kroz osnivanje Savjeta postigli smo vidljivost Slavonije kao prostora iznimnog potencijala, a postavljeni su i jasni temelji za razvoj gospodarstva i industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske. U tom smislu riječi zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske na podršci i potpori u svim projektima, kao i na pomoći u nepogodama koje su nas pogađale u posljednjim godinama i 2021. i 2023. godine, a nažalost i neki dan. Snažna podrška Vlade, smjer, cilj i politike koje se provode ulijevaju osjećaj sigurnosti građanima moje županije i unatoč svim izazovima u godinama iza nas, građani su na proteklim izborima svoje povjerenje ponovno ukazali Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem. Dokaz je to ispravnih politika koje smo vodili i na lokalnoj i regionalnoj razini, a u skladu s politikom Vlade Republike Hrvatske,” rekla je Jozić.

Istaknula je i neke od projekata koji su planirani u idućem periodu stavivši naglasak na one koji se tiču prometne povezanosti, od izgradnje brze ceste od Požege do autoceste A3 za što je u tijeku postupak javne nabave, povezivanje zapadnog dijela županije s autocestom, kao i Požege s Našicama, do obnove pruge od Čaglina do Našica, a govorila je i o projektu Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Požegi.

“Projekt koji će značajno utjecati na poljoprivrednu proizvodnju u Slavoniji je izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Požegi, vrijedan 15 milijuna eura, a za koji mi je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Josip Dabro, uručio Odluku o financiranju. Hvala ministarstvu i Vladi, a ovom prilikom želim se zahvaliti i ministrici Vučković koja je bila snažna podrška ovom projektu. Rečeno je kako se na području Požeško-slavonske županije provode projekti vrijedni 250 milijuna eura, a kada dodamo 10 milijuna eura odobrenih za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Požegi, izgradnju Centra za starije osobe u Jakšiću u vrijednosti 4 milijuna eura koji je najavio ministar Piletić i projekt o kojemu se danas isto tako puno govorilo, projekt brze ceste od Požege do autoceste, sigurna sam da ćemo na idućoj sjednici Savjeta govoriti o 400 milijuna eura vrijednim projektima koji se provode na području Požeško-slavonske županije,”rekla je Jozić.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn