NA POŽEŠKOJ GLAVICI – Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Datum objave: 23. 7. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požeška Glavica domaćin je ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj je Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine. Prvenstvo su na konferenciji za novinare najavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te tajnik kluba Zlatko Jaroš i član Uprave kluba Dinko Orešković.

Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske. Posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je iznimno je pogodan za ovakva i slična zbivanja, naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević pozivajući sve ljubitelje moto sporta, ali i ostale građane na glavicu 27. i 28 srpnja.

„Ovakve manifestacije dugo su se godina održavale, uz iznimku da je prethodnih godina bilo promjene lokacija, no se sada opet nalazimo na poligonu Glavica. Želim zahvaliti Ministarstvu obrane i zapovjedniku vojarne u Požegi što su prepoznali važnost moto sporta i dali taj prostor za korištenje. Poligon Glavica koji se koristi za vojne vježbe, tako neće biti zatvoren za javnost i posjetitelja nego iskorišten i za ovakve vrste manifestacija, ali i za treninge te ostalo sukladno rasporedu korištenja poligona. Ova utrka od velike nam je važnosti i drago mi je da se treću godinu održava pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije,”rekao je župan Alojz Tomašević.

Tajnik Moto kluba Požega promet Zlatko Jaroš upoznao je s detaljima utrke te naglasio kako je razina sigurnosti povećana, izmjenom lošeg dijela staze. „Prošli vikend održali smo prvi slobodni trening ove godine, bilo je do sada najviše vozača, čak 40 motocikala. Imamo ekipu koja zna pripremiti dobru utrku, pripremiti stazu te smo zahvaljujući županu izmijenili dio staze na kojemu je bio loš asfalt, a time smo povećali i razinu sigurnosti. U suradnji s MORH-om i zapovjednikom vojarne koji poligon zadužuju, imamo još ideja kako postići još višu razinu sigurnosti i kvalitete utrke na ovoj stazi. Osim Grobnika ovo je jedina staza koja može zadovoljiti sve uvjete za održavanje utrke, ne samo moto sporta već i auto sporta.“ rekao je Zlatko Jaroš. Jaroš je dodao kako ove godine za požeški klub vozi osam natjecatelja među kojima su i priznati šampioni poput Krešimira Pavelića i Mihaly Nemetha.
Prva utrka započinje u subotu 27. srpnja s treningom u 8 sati, a otvorenje utrke održat će se u 15 sati. Druga utrka započinje u nedjelju 28. srpnja treningom u 10 sati dok je početak utrke u 13,30 sati.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn