NA POŽEŠKOJ GLAVICI – Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Datum objave: 09. 9. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Požeška Glavica domaćin je ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Organizator utrke je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj je Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine. Prvenstvo su na konferenciji za novinare najavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te tajnik kluba Zlatko Jaroš.

Uz zadovoljstvo što će požeška Glavica još jednom ove godine ugostiti više od stotinu natjecatelja te veliki broj ljubitelja oktanskog sporta župan Alojz Tomašević naglasio je kako je sportska manifestacija te vrste i velika je odgovornost za organizatora jer je nužno provesti i sve epidemiološke mjere propisane za zbivanja na otvorenom. “Od evidencije ulazaka gostiju i vozača, mjerenja temperature pri ulasku, sve će biti prisutno. Pozivam sve naše gledatelje, ljubitelje tog sporta da kada tamo dođu, prostora na Glavici ima dovoljno, neka paze i na propisani razmak. Tako ćemo moći slobodno uživati u sportskom spektaklu koji nas očekuje. Čestitam organizatorima što i u ovako nesklonim vremenima nisu odustali već nastavljaju s promocijom sporta, a nadam se kako će sve proći bez ozlijeđenih, ali i bez zaraženih,” rekao je župan Tomašević.

U nešto više od mjesec dana Požežani su opet organizatori utrke državnog prvenstva za koju je sve spremno i u ovim okolnostima, naglasio je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš. “Imamo četiri discipline, a sve koji će doći pozivamo da se pridržavaju epidemioloških preporuka zbog svoje i zdravstvene sigurnosti drugih osoba. U subotu treninzi počinju već u 8, 30 a utrka počinje u 15,00 sati, a u nedjelju utrka počinje u 13,30 sati,” rekao je Jaroš.

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn