NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U MUNCHENU – Ponudu Slavonije i potencijale kontinentalnog turizma zajednički predstavljaju TZ iz pet slavonskih županija

Datum objave: 16. 2. 2024. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Njemački Munchen i ove je godine domaćin najvećeg međunarodnog sajma turizma u Bavarskoj, sajma “f.re.e”, na kojem je Hrvatska prošle godine bila zemlja partner. Znajući kako su Nijemci jedni od naših najbrojnijih i najodanijih gostiju, uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu će svoju ponudu predstaviti i 25 hrvatskih suizlagača-hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica, među kojima su i one iz pet slavonskih županija.

Do 18.veljače Munchen je domaćin sajma “f.re.e”, najvećeg međunarodnog sajma turizma u Bavarskoj, manifestacije sa stažom duljim od pola stoljeća na kojem se, ove godine, očekuje više do 120 tisuća posjetitelja. Kako je njemačko tržište jednog od najvažnijih za hrvatski turizma, na sajmu će, uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, svoju ponudu, u okviru “nacionalnog” štanda predstaviti i 25 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica.

S drugim dionicima iz Hrvatske, manji suizlagački štand pod nazivom Slavonija, potencijalnim njemačkim, ali i turistima iz brojnih drugih zemalja, na sajmu predstavlja i pet regionalnih turističkih zajednica iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

Nastavak je to kontinuiranih ulaganja u promociju kontinentalnog turizma koji, iz godine u godinu, bilježi sve bolje brojke, za što su zaslužne i turističke zajednice iz spomenutih pet slavonskih županija. Uz mnogobrojne posjetitelje, s ponudom “slavonskog turističkog štanda”, među prvima su se upoznali i ministrica turizma Nikolina Brnjac, hrvatski konzul u Njemačkoj, Vladimir Duvnjak i direktor HTZ-a, Kristijan Staničić. “Uz susret s partnerima, razmjenu iskustava i usvajanje novih “znanja”, sudjelovanje na sajmu jedinstvena je prilika i za druženje s dionicima neophodnim za ostvarivanje naših ciljeva za turizam, kako županije, tako i cijele Slavonije”, poručuje direktorica TZ Brodsko posavske županije, Ružica Vidaković.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: TZ BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn