MINISTRICA BRNJAC NA GRADILIŠTU VELIČKIH BAZENA – Dobro osmišljen projekt koji spaja zdravstveni, sportski i kongresni turizam

Datum objave: 27. 5. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

VELIKA – Kontinentalni turizam doživljava novi zamah. Potvrđuje to i kapitalni projekt uređenja Veličkih bazena, privatna investicija koja bi, dugoročno, turizam Požeško slavonske županije podigla na zavidnu razinu. Uvjerila se u to tijekom obilaska gradilišta ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u domaćinstvu županice Antonije Jozić i gradonačelnika Požege, dr. Željka Glavića.

U susret sezoni, najavljujući novi smjer razvoja kontinentalnog turizma, gradilište Veličkih bazena, kapitalnu investiciju obitelji Šutalo, u domaćinstvu požeško-slavonske županice Antonije Jozić i gradonačelnika Požege, dr.Željka Glavića, posjetila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Izniman je ovo primjer fantastično osmišljenog projekta koji na jednom mjestu spaja zdravstveni, kongresni i sportski turizam, investicija velikog lokalnog, ali i šireg regionalnog značaja, zbog čega sam danas ovdje. Prilika je to i za opsežnije razgovore s čelnim ljudima Požeško slavonske županije na temu daljnjeg razvoja kao i mogućnosti iskorištavanja dostupnih sredstava, prije svega kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, jer sufinanciranje investicija poput ove koja je pokretač razvoja čitavog kraja, zapravo je na tragu zelenih digitalnih projekata koji su i projekti budućnosti čitave Europske unije,” rekla je ministrica Brnjac.

S detaljima projekta, kao i rokovima koje s nestrpljenjem čekaju kupači iz cijele Slavonije, upoznao je, u ime investitora, Goran Šutalo. Rekao je kako su nakon dugog čekanja građevinske dozvole, radovi u završnoj fazi. “Riječ je o investiciji od oko 40 milijuna kuna, odnosno 5 milijuna eura, koja bi trebala završiti krajem lipnja, početkom srpnja, kada bi mogla startati i prva kupanja. Slijedi potom druga faza-izgradnja hotela, teška 12 milijuna eura, koju bi voljeli realizirati uz pomoć sredstava europskih fondova o čemu ću razgovarati s ministricom, a potom i treća, završna, izgradnja zatvorenih bazena za koje je ishodovana građevinska dozvola” pojasnio je Šutalo.

Zadovoljstvo projektom kao i radnim posjetom ministrice izrazila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Naglasila je kako je riječ o privatnoj investiciji koja će promijeniti vizure općine Velika, ali i trendove u gospodarstvu, što je, posebno kada je riječ o turizmu, ključno.

“Osobno, jako vjerujem u budućnost kontinentalnog turizma i njegove brojne potencijale. Ali, bez ovakvih investicija, usmjerenih prije svega na smještajne kapacitete viših kategorija, neće ići. Stoga se nadam i vjerujem kako će hotel i sve ono što slijedi nakon, biti moguće financirati i kroz EU fondove. Uz višedesetljetnu tradiciju veličkih bazena s kojom su upoznate generacije Slavonaca, obližnji Park prirode, barokni grad Požegu, Pakrac, Lipik, Muzej bećarca u Pleternici, sigurna sam kako imamo sve predispozicije domaćinski dočekati višednevne posjetitelje, koji će, uz odmor za dušu i tijelo, upravo u Požeško slavonskoj županiji, biti spremni potrošiti svoj novac i stvoriti lijepe uspomene, ” rekla je županica Jozić.

Zahvalnost ministrici na posjetu izrazio je i kandidat HDZ-a za načelnika Općine Velika, Dario Ivković, uvjeren kako je, uz dobru suradnju sa Županijom i partnerstvo s Vladom RH, projekt izgradnje bazena u Velikoj novi početak turizma ovog dijela Slavonije.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn