MEMORIJALNA UTRKA “ZVONKO PANEŽIĆ” -Ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda

Datum objave: 30. 4. 2017. | Kategorija: Sport

n1

VELIKA/POŽEGA – Održana je još jedna, 44. Memorijalna utrka “Zvonko Panežić” u organzaciji Atleskog kluba Požega i grada Požege. Nastupio je veliki broj trkačica i trkača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, a ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s prolaznim vremenom 53,46 minuta.

Većina sudionika trčali su od Velike prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara. Jedna grupa natjecatelja, njih 30-ak priključilo se u Mihaljevcima kako bi istrčali stazu u dužini 5 kilometara. I ovogodišnja utrka bila je međunarodnog karaktera. Među domaćim natjecateljima iz Hrvatske i gotovo svih gradova u Slavoniji odazvali su se natjecatelji iz Srbije odnosno Valjeva, Beograda i Novog Sada te iz Bosne i Hercegovine, Banja Luke, Bosanskog Broda i Bosanske Gradiške.

Ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s prolaznim vremenom 53,46 minuta dok je Antonio Đurčević iz Brestovca imao prolazno vrijeme 57,23 minuta. Odmah iza njih na cilj je došao Mislav Perić iz Velike s prolaznim vremenom 59,54 minuta. Četvrti na cilj je došao Dalibor Jović iz Bosanskog Broda s prolaznim vremenom 1:01:18 dok je Požežanin Vladimir Klinčić imao prolazno vrijeme 1: 04:27.

nn

“Ovo mi je treći nastup na ovom maratonu. zadovoljan sam s prolaznim vremnom, nastavljam sa pripremama za utrku u Zadru, a nastupit ću na još nekoliko utrka u ovoj sezoni,”rekao je pobjednik Dejan Radanac. Drugo mjesto osvojio je Antonio Đurčević, mlada nada požeške atletike koji je prošle godine bio treći na maratonu koji postiže sve zapaženije i uspješnije rezultate.

nnn

“Ovo mi je drugo trčanje na ovoj utrci. Naredne godine očekujem da ću osvojiti prvo mjesto. Trenutno sam na služenju vojnog roka i pripremao sam se koliko sam stigao. Tek poslije 19 sati imam slobodno vrijeme u vojsci tako da sam tom vremenu morao prilagođavati pripreme. Imamo u vojsci dosta aktivnosti, hodnje i trčanje što mi je također dobro došlo za ovu utrku koja mi je ujedno prva u ovoj sezoni. Ako mi obveze dozvole, planiram ići još na neka natjecanja, a plan mi je i trčati za Hrvatsku vojsku. Još imam tri mjeseca vojnog roka, a poslije toga ćemo vidjeti što i kako dalje,” rekao je Antonio Đurčević.

TEKST: S.P.      FOTO: M.K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn