MEMORIJALNA AUTOCROSS UTRKA VLADO I ROBERT – Nedjelja po guštu zaljubljenika u autocross

Datum objave: 14. 6. 2017. | Kategorija: Sport

velikaA3
VELIKA – Nakon popriličnog broja uspješno odrađenih „utakmica u nogama“, višestruko demonstriranog entuzijazma, jedinstvene staze na potezu od zagrebačke Rugvice do Dunava, te, prije svega, dokazanih organizacijskih sposobnosti, s ciljem promoviranja auto sporta, ali i turističkih potencijala Općine, čuvajući živim sjećanje na poginule prijatelje, članovi Auto kluba Velika u nedjelju, 18.lipnja, domaćini su 1.Memorijalne Autokross utrke Vlado i Robert.

„Stavljajući u pogon“ sve raspoložive potencijale Općine, gradeći priču koja spaja sport, gospodarstvo i turizam, čuvajući sjećanje na poginule prijatelje, članovi Auto kluba Velika i ove će godine, onako kako to od 2011.nalaže tradicija, na stazi Poljanice, jedinoj takve vrste u istočnom dijelu Hrvatske i  potezu od Rugvice do Dunava, organizirati Auto kross utrku. Poznata velička priča koja spaja adrenalin i strast prema automobilizmu ove će godine, po prvi puta, želeći sačuvati sjećanje na poginule prijatelje, automobilskog asa, Vladu Moraveka i Roberta Kotasa, imati i memorijalni karakter. Najavili su to na službenoj „presici“, u ime organizatora, predsjednik Auto kluba Velika-Mario Lukić, prvi čovjek Općine i strastveni vozač autocrossa-načelnik Vlado Boban, te Slavica Obradović- jedna od rijetkih uspješnih žena u dominantno muškom svijetu auto-sporta.

velikaA1

„Osim promocije automobilizma i kluba domaćina, odavanja dužne počasti Vladi i Robertu, ovogodišnji cilj organizatora je podići utrku na višu razinu. Dozvoljavaju nam to tradicija ali i činjenica da je staza na Poljanici jedina takve vrste u istočnom dijelu Hrvatske, stručnjaci kažu, ni malo lošija od onih najboljih kakvima se ponosi Zagorje. Osim toga, snagu predstavlja i 40-ak aktivnih članova kluba koliko nas ima trenutno, baš kao i brojni prijatelji, gosti i sudionici koji će i ove godine pristići iz svih dijelova Hrvatske“, rekao je najavljujući ovogodišnje memorijalno izdanje Autocross utrke, predsjednik Auto kluba Velika, Mario Lukić.

„ Uz priču o bazenu koja bi, tek trebala zaživjeti i Park prirode, ovo je, zasigurno  još jedna manifestacija koja bi, uz određena potrebna ulaganja, poput recimo karting staze ili određenih tematskih adrenalinskih cjelina, Veliku dugoročno ponovno trebala pozicionirati kao poželjnu kontinentalnu turističku destinaciju“, zaključio je, očekujući s dobrodošlicom autocross zaljubljenike načelnik Općine, Vlado Boban. Ne želite li ništa važno propustiti, u Veliku bi u nedjelju valjalo navratiti između 10 i 11 za kada je najavljen početak treninga, ili oko 13 sati kada bi službeno trebala početi prva utrka.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn