MEĐUNARODNI USPJEH – Ivona Švajda i Lana Knaus zlatne u Rumunjskoj

Datum objave: 19. 9. 2022. | Kategorija: IZDVOJENO, Sport

POŽEGA – Na međunarodnom turniru održanom 17. i 18. rujna u rumunjskom Sibiuu, šest judaša judo klubova Judokan iz Požege i Slavonac iz Čaglina odmjerili su snage s protivnicima iz 54 kluba i 9 zemalja.

Turnir je okupio 550 natjecatelja iz 54 kluba i 9 zemalja. Prvo su na borilište izašle judašice u uzrastu do 12 godina – Iva Čančar je nakon 2 pobjede i 2 poraza zauzela odlično 5. mjesto u svojoj kategoriji, a Ivona Švajda je nakon tri uzastopne pobjede osvojila zlato. Lucija Tajs s dvije pobjede i jednim porazom osvaja brončanu medalju dok je Viktorija Shudiehova nakon jednog poraza ostala bez plasmana. Isti dan održane su borbe u uzrastu do 16 godina u kojemu se borio Matej Kukić koji je nakon jedne pobjede i 2 poraza ostao bez plasmana u jakoj konkurenciji među 19 dječaka. Judaši i treneri Robert Garc i Dane Milobara iskoristili su slobodne trenutke za upoznavanje grada, te za druženje s judašima i trenericom iz judo kluba Lotus iz Zagreba s kojima su zajedno i krenuli u trodnevnu avanturu.

Sljedeći dan (18.9.-nedjelja) bio je predviđen za uzrast do 14 godina te je na borilište spremna izašla ovogodišnja državna prvakinja Lana Knaus. Nakon tri pobjede Lana i na ovom turniru uzima zlato. Uslijedio je povratak kući, a sa sobom smo osim odličja ponijeli jedno predivno iskustvo tijekom kojeg smo stekli nova i učvrstili neka stara poznanstva. Odlazak u Rumunjsku organiziran je uz podršku Općine Čaglin i načelnika Dalibora Bardača.

TEKST: S. P.            FOTO: JK Slavonac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn