MEĐUNARODNI TURNIR RUKOMETNIH VETERANA “IVO PETRANOVIĆ” – U sjećanje na doajena sportskog novinarstva

Datum objave: 26. 1. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Gotovo istovremeno sa završnicom Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, vrhunski se rukomet ovaj vikend igra i u Novoj Gradiški. Otvoren je 9. međunarodni turnir rukometnih veterana „Ivo Petranović“.

Siječanj je u Novoj Gradiški već godinama rezerviran za rukomet i prijateljstvo. Potvrđuje to tradicionalno sportsko natjecanje, Međunarodni turnir rukometnih veterana „Ivo Petranović“ , pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice u „režiji“ novogradiške udruge Rukometnih veterana, organiziran u sjećanje na velikog novinara, pedagoga, trenera i zaljubljenika u rukomet. Riječ je o jedinstvenoj sportskoj priredbi koja je, s početnih 4 lokalne ekipe, izrasla u respektabilnu međunarodnu priču prepoznatu diljem regije.

Podsjetio je na to u ime domaćina, tijekom svečanosti otvorenja turnira, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić. “Ponosni smo što smo prepoznati kao grad prijateljstva, grad rukometa i sporta koji čuva uspomenu na Ivu Petranovića i s dobrodošlicom prima pozitivne ljude i pozitivne ideje, afirmirajući sintagmu „u zdravom tijelu zdrav duh“. Zadovoljstvo nam je, dragi prijatelji, što to osjetite i svi vi, stoga ćemo se i ove godine truditi opravdatiti „titulu“ dobrih domaćina i uz vrhunski rukomet, ponuditi vam i sve ono po čemu nas znate – ukusnu hranu i piće, dobar bend i tamburaše. Šteta samo što nemamo još jednu sportsku dvoranu, jer zbog nedovoljno prostora i ograničenih smještajnih kapaciteta u gradu, 10-ak zainteresiranih ekipa smo morali i odbiti.“, zaključio je gradonačelnik, ovaj puta i u ulozi važnog člana novogradiške veteranske ekipe.

Na ovogodišnjem devetom turniru rukometnih veterana sudjeluje 25 muških i 10 ženskih ekipa, ukupno 300-njak sudionika pristiglih iz Subotice, Novog Sada, Gevgelije, Kočevja, Goražda, Tuzle, Kozarske Dubice, Novog Grada, Slavonskg Broda, Našica, Biograda, Zadra, Požege, Varaždina, Bjelovara.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn