MEĐUNARODNI SPORTSKI SPEKTAKL U LIPIKU 22. I 23. SRPNJA – Na Lipik 3×3 Challenger stižu ekipe s 3 kontinenta

Datum objave: 15. 7. 2022. | Kategorija: Sport

LIPIK – Ekipe iz Amerike, Japana, Filipina, Njemačke, Švicarske, Belgije, Srbije, Mongolije, Litve, Latvije i Hrvatske garancija su vrhunskog sportskog događaja FIBA Lipik 3×3 Challengera koji će se 22. i 23. srpnja ove godine održati u Lipiku. Uz podršku Hrvatske turističke zajednice „Croatia full of life“ i Hrvatske elektroprivrede, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Grada Lipika 3×3 spektakl se vraća tamo gdje mu je i mjesto – na vanjsko igralište Dječjeg doma u Lipiku, uz pune tribine.

Nakon prošlogodišnjeg “COVID izdanja” kada je događaj održan u zatvorenoj sportskoj dvorani, uz, neviđene mjere osiguranja od zaraze, ovogodišnje izdanje lokalnog, ali i nacionalnog, pa i svjetskog spektakla zablistat će u punom svjetlu. Uz podršku Hrvatske turističke zajednice „Croatia full of life“ i Hrvatske elektroprivrede, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Grada Lipika, 3×3 spektakl se vraća tamo gdje mu je i mjesto – na vanjsko igralište Dječjeg doma u Lipiku, uz pune tribine, 22.i 23.srpnja. Uz već dokazanu sjajnu organizaciju i nenadmašno slavonsko gostoprimistvo, garancija vrhunskog sportskog događaja FIBA Lipik 3×3 Challenger zasigurno su i ekipe iz Amerike, Japana, Filipina, Njemačke, Švicarske, Belgije, Srbije, Mongolije, Litve, Latvije i Hrvatske, a kako se još uvijek čekaju rezultati kvalifikacijskih turnira u Francuskoj, Litvi i Bosni i Hercegovini s kojih će pobjednici također izboriti plasman na ovaj događaj, lista ekipa još uvijek nije gotova.

Navratite li navedenih dana u Lipik, uz vrhunske utakmice (po)najboljih svjetskih ekipa, moći ćete uživati i u pokaznoj školi 3×3 košarke za najmlađe, nastupima lipičkih mažoretkinja i vrućih „Cedevitasica“, nagradnima igrama, revijalnim utakmicama kao i bogatoj ugostiteljskoj ponudi, jer bez dobrog ića i pića, nema ni prave zabave. Unatoč uvjeravanjima kako se “staro normalno” neće više nikada vratiti, život i sport su, kako to i uvijek bude, pronašli vlastiti put i način, što će dokazati i lipički spektakl, stoga, pravac Lipik, kako bi na vrijeme pronašli mjesto na tribinama. LIPIK 3×3 Challenger 2022. očekuje vas 22.i 23.srpnja, a vrijeme odigravanja utakmica i cjelokupnog programa je u petak od 13 do 21, te u subotu od 17 do 21 sat.

Recimo još i kako je u dosadašnjih 5 Challengera u Lipiku igralo ukupno 49 ekipa sa 4 kontinenta i iz 24 zemlje i to iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Rusije, Latvije, Japana, BiH, Poljske, Francuske, Italije, Njemačke, Mongolije, Španjolske, Bugarske, Češke, Nizozemske, Australije, Švicarske, Belgije, Ukrajine, Portorika i Kanade. Jedina ekipa koja je uspjela slaviti dva puta je Novi Sad, 2016. i 2017., dok je 2018. slavila latvijska Riga koja i ove godine slovi za jednog od favorita Challengera. Godine 2019. pobjedila je ekipa Vrbas Avai iz Srbije, a prošle godine je slavila belgijska ekipa Antwerp. Pobjednik i i finalista Lipika izborit će plasman na jedan od najatraktivnijih 3×3 WT Mastersa u švicarskoj Lauseanni.Partneri i sponzori ovog jedinstvenog sportsko-zabavnog događaja su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Lipik, Hrvatska elektroprivreda, Jadranski naftovod, Požeško-slavonska županija, Toplice Lipik, Isoclima Lipik Glas, Radenska Adriatic Studena, Presoflex gradnja, Grad Pakrac, Erste banka, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Grada Lipika, Lipički Compas, Dječji dom Lipik.

TEKST: S. T.                FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn