MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI – Svjetska razina u jedinstvenom spoju sporta, tradicije i turizma

Datum objave: 29. 6. 2024. | Kategorija: Sport

PLETERNICA – U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, Pleternica je i ove godine domaćin višednevnog sportsko događaja s turstičkim potencijalom, Međunarodnog konjičkog turnira.

Posljednji vikend lipnja u Pleternici je rezerviran za međunarodni konjički turnir CAI Pleternica u sklopu kojeg posjetitelje očekuje bogat cjelotjedni program. Riječ je o prvenstvu Hrvatske u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega.I to na svjetskoj razini jer domaćin, Konjički klub Pleternica, već godinama ima rang turnira na kojem se vozači iz Italije, Austrije, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Amerike, Lihtenštajna i brojnih drugih zemalja dolaze natjecati kako bi ostvarili plasman na svjetsko prvenstvo.

Ove godine “sportsko selo ” na pleterničkom hipodromilo primilo je mnogobrojne ekipe sa više od 80 konja, a uz turnir, Konjički klub Pleternica i TZ Grada Pleternice pripremili su i raznolik program za sve uzraste. Posjetitelji mogu obići sajam, pogledati zanimljivo natjecanje, ali i okusiti bogatu gastro ponudu na samom hipodromu te u večernjim satima uživati u glazbenom programu. U nedjelju, 30.lipnja, održat će se svečana završnica turnira.

TEKST: S. Pok                         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn