MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI – Sve je spremno za vrhunski sportski spektakl

Datum objave: 21. 6. 2018. | Kategorija: Sport

DSC00107

PLETERNICA – Pripreme za ovogodišnji Međunarodni konjički turnir u Pleternici koji se održava od 22. do 24. lipnja obavljene su. I ove godine Pleternički turnir okupio je ponajbolje natjecatelje iz nekoliko europskih zemalja, a kao i prethodnih godina, ujedno se održava i natjecanje za Prvenstvo Hrvatske – naglasio je na konferenciji za novinare direktor turnira Domagoj Katić u društvu sudaca iz Engleske i Španjolske Philipa Bateman i Miguela Angela Gutierreza Camarillo.

“I ove godine raste broj vozača što potvrđuje kako je turnir prepoznat na europskoj sceni kao konstanta.Vozača je najviše iz Hrvatske jer se u sklopu međunarodnog turnira održava i natjecanje za prvenstvo Hrvatske, ostali vozači dolaze iz Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Estonije.i ove je godine riječ o vrlo kvalitetnim natjecateljima,” rekao je Domagoj Katić. Engleski i španjolski sudac prvi su put u Pleternici no prvi dojmovi su odlični. “Prvi dojmovi su vrlo dobri, sve je dobro pripremljeno. Svake je godine sve bolje, raste broj vozača, a ako raste broj vozača onda se i turnir razvija,” rekao je španjolski sudac.

20180620_191719

Turnir počinje 22. lipnja u 16,00 sati dresurnom vožnjom, 23. lipnja na rasporedu je maratonska utakmica, a u nedjelju, 24. lipnja utrka preciznosti. Popratni sadržaji na turniru su Sajam gospodarstvenika i Sajam udruga te dodjela priznanja i nagrada za naj okućnicu.

TEKST: S. P.      FOTO: S.P./D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn