MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI – Gracioznost četveronožnih ljepotana uz brojne popratne sadržaje

Datum objave: 20. 6. 2017. | Kategorija: Sport

konji

PLETERNICA – Na hipodromu u Pleternici od 23. do 25. lipnja održat će se Međunarodni konjički turnir. Ove godine po prvi put turnir je na razini CAI turnira s „tri zvjezdice“, oznakom koju mu je službeno dodijelila Svjetska konjička organizacija, a radi se o najjačem konjičkom turniru koji se održava u RH pa i jugoistočnoj Europi,” najavio je Domagoj Katić, dogradonačelnik Pleternice, i direktor Međunarodnog konjičkog turnira.

Program počinje u petak 23. lipnja u 14 sati dresurnom utakmicom, u subotu 24. lipnja u 15 sati je utakmica maraton, a u nedjelju 25. lipnja u 14 sati utakmica preciznosti. “Novina ovogodišnjeg turniru je natjecanje ponija. Vrlo smo sretni što smo dobili mađarsku reprezentaciju koja će u Pleternici odrađivati svoju kvalifikacijsku normu za Svjetsko prvenstvo, a turnir je općenito, kao i svih dosadašnjih godina međunarodni kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo. Prema najavama imat ćemo tri ponija dvoprega i tri ponija jednoprega. Prijavili su se klubovi iz Slovenije, Mađarske, USA, Srbije, Rumunjske i Hrvatske,” najavio je Domagoj Katić.
DSC00144
Tijekom turnira, održat će se i popratne manifestacije. “Prije dvije godine uveli smo Sajam gospodarstvenika koji zajedno organiziraju Turistička zajednica i Poduzetnički centar Pleternica gdje želimo promovirati naše lokalne gospodarstvenike kako bi se zajedno povezali, prezentirali i razvili nove kontakte. U nedjelju, 25. lipnja održava se Sajam udruga gdje sve udruge s našeg područja mogu prezentirati svoje programe i aktivnosti, a osim toga, lovci će pripremiti čorbanac koji će biti prodavan u humanitarne svrhe, te proglašenje najljepše okućnice,” najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Marija Šarić. Ulaz na manifestaciju je besplatan sva tri dana, a za djecu će biti osigurano besplatno jahanje.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn