MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR PLETERNICA 2019 – Međunarodni prvak Jozsef Dibak, državni Marko Vidačić

Datum objave: 23. 6. 2019. | Kategorija: Sport

PLETERNICA- U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, u Pleternici je održan Međunarodni konjički turnir, kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske. Pobjednik međunarodnog turnira je Jozsef Dibak iz Italije. Nacionalni pobjednik je Marko Vidačić, koji je ujedno treći u ukupnom poretku na međunarodnoj listi. Nacionalni pobjednik u vožnji jednoprega je Dario Dorušak, a najmlađi natjecatelj je 11- godišnji Bertold Juhasz iz Mađarske koji je osvojio pehar u svojoj kategoriji.

U tri dana turnira od 21. do 23. lipnja 32 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Italije i Srbije pokazalo je umijeće u dresuri, maratonu i vožnji preciznosti. Pobjednik međunarodnog turnira Jozsef Dibak iz Italije, drugo mjesto osvojio je Luca Cassottana iz Italije, a treće predstavnik Hrvatske Marko Vidačić. Pobjednik Hrvatske u vožnji jednoprega je Dario Dorušak koji je vozio za klub domaćina Konjički klub Pleternica, drugi je Ivan Nikolić, a treća je Katarina Ćorić, debitantica iz Đakovačke ergele. U državnom prvenstvu dvoprega najbolji je Marko Vidačić iz Konjičkog kluba Osijek, drugi je David Sušac koji je prošle godine bio nacionalni pobjednik, a treće mjesto osvojio je Josip Anđan.

U Konjičkom klubu Osijek Marko Vidačić vozi već više od deset godina, a pobjeda u Pleternici kruna je dugogodišnjeg rada, kaže nam državni prvak. “Čekamo ovo 15 godina da nam se poklopi da imamo takve konje te da možemo konkurirati za državnog prvaka, no još veći je značaj jer su ovdje bili vozači poput Dibaka koji je svjetski vozač. U dva dana natjecanja bili smo bod i pol razlike, treći dan, danas, nije bilo lako ući u parkur s čunjevima bio sam malo nervozan i konji su to osjetili pa je on ipak bio bolji te osvojio međunarodni turnir. Ipak, ja sam državni prvak i treći u ukupnom poretku na međunarodnom natjecanju. Velika je to sreća i teško je to opisati. Sva tri dana su prekrasna, ovdje smo bili pet dana, ali kako je počelo natjecanje bilo je sve bolje, konji su se izvrsno osjećali, ja sam se dobro osjećao i sve je baš bilo kako treba za tako dobre rezultate,” rekao nam Marko.

Nagrade najboljim vozačima uručili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njeni zamjenici Domagoj Katić i Anto Barbarić, nova predsjednica Konjičkog kluba Pleternica Marija Buće te predsjednik Konjičkog saveza Hrvatske Ivica Bogadi.

TEKST: S. Pok   FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn