MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR PLETERNICA 2016 – Vrhunskim umijećem predstavili se natjecatelji iz Europe i Čilea

Datum objave: 26. 6. 2016. | Kategorija: Sport

n

PLETERNICA- U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, desetu godinu zaredom u Pleternici je održan Međunarodni konjički turnir, kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske. U tri dana turnira, od 24. do 26. lipnja, 30 natjecatelja  iz Italije, Hrvatske, Mađarske, Austrije pa čak i Čilea, natjecalo se u dresuri, maratonskoj utakmici i vožnji preciznosti.Turnir je otvorio veleposlanik Čilea u Republici Hrvatskoj Nj. E. Juan Luis Nilo Valledor.

Nakon uzbudljiva tri dana koja su prikazala vrhunsko umijeće i natjecateljsku spremnost vozača i  četveronožnih ljepotana, pobjednik međunarodnog prvenstva je Josef Dibak iz Italije, drugo mjesto osvojio je Nandor Galambos iz Mađarske, a treće njegov sunarodnjak Mezei Zsolt. Nacionalni prvak u vožnji dvoprega je David Sušac iz Konjičkog kluba Dalj, drugo mjesto osvojio je Dario Dorušak  predstavnik kluba domaćina, a treće Adam Dorić iz Zaprežnog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda. U kategoriji jednoprega prvenstvo Hrvatske osvojio je vozač ergele Đakovo Tomislav Drenjančević, drugo mjesto osvojio je Marko Albertović iz ZK Slavonac, a treće Ivan Lucić.

“Ovo je jedini turnir u Hrvatskoj na kojem se vozi i Kup Hrvatske ali i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i Grad Pleternica je uistinu ponosan domaćin ovog natjecanja. Od svih turnira koje smo imali Pleternica je jedina opstala, dest godina radimo na tome, a naravno imamo i podršku Hrvatskog konjičkog saveza RH i ovo je turnir koji Grad Pleternica želi još više razvijati. Osim održavanja ovog sportskog natjecanja nama je prioritet i dobiti goste u Pleternicu.trudimo se stoga ojačati ovo natjecanje ne samo u sportskom segmentu nego i popratnim sadržajima kako bi promovirali Pleternicu i dobili turiste u sam grad, rekla je gradonačelnice Antonija Jozić.

nn

A riječi gradonačelnice potvrdio je poznati zagrebački arhitekta Andrija Rusan koji je došao kao posjetitelj na turnir. “Ovo sve što vidim nešto je što u sivilu naše svakodnevnice predstavlja jedan izuzetan događaj. Zadivljen sam da jedna relativno mala sredina može imati ovako značajan turnir na kojem su zaista i vrijedni natjecatelji i raspoloženi posjetitelji uz tradicionalnu gostoljubivost ovog kraja i ovih ljudi.Zapravo, krećući se ovom našom lijepom domovinom ipak postanemo svijesni koliko je to sve skupa vrijedno te da ipak moramo raditi na tome kako bi se predstavili i svijetu,” rekao je gost iz Zagreba.
nnn
Antun Živić, vozač Državne ergele Đakovo ima puno natjecateljskog iskustva i rado nastupa na turnirima poput pleterničkog. “Ovdje je trodnevni turnir koji se vozi po pravilima Međunarodne konjičke federacije i utakmice su vrlo zahtjevne. Inače, potrebno je oko dvije godine rada i ljubavi kako bi konj sazrio za nastupe na međunarodnim turnirima.U Pleternici sam osvajao zlata u jednopregu, dvopregu, prošle godine sam osvojio srebro, cilj je bio odraditi kvalifikacije jer pripremamo se za Rumunjsku u listopadu,” rekao nam je Antun. nnnn
Uz uživanje u vrhunskim vožnjama natjecatelja, organizatori su se pobrinuli i za bogat popratni program poput besplatnog jahanja za djecu, sajma udruga, sajma gospodarstvenika te gastro ponude, teklićkog jahanja te slavonske alke.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn