MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR CAI PLETERNICA – Domagoj Katić, direktor turnira: Motivirani smo i spremni na nove izazove

Datum objave: 26. 6. 2017. | Kategorija: Razgovori

domagoj 1

PLETERNICA – Međunarodni konjički turnir u Pleternici koji se ove godine izdvojio od prethodnih izdanja rekordnim brojem natjecatelja i višom razinom natjecanja, dobio je svoje laureate, pehari su već odloženi na police, no organizatori turnira već se pripremaju za iduće izdanje ove prestižne sportske manifestacije. O dojmovima i planovima razgovarali smo s direktorom turnira i tajnikom u Konjičkom klubu Pleternica Domagojem Katićem.

Turnir je iza nas, jeste li zadovoljni?
Vrlo sam zadovoljan jer smo dugi niz godina tražili rješenje kako doprijeti do međunarodnih vozača i mislim da smo ga ovdje našli. Ovdje je bilo šest nacija, uključujući Hrvatsku, ali posebno nas vesele neke nove nacije i povratnici koji su bili pretprošle godine, a sada su se vratili na turnir. Sve je to pokazatelj kako su stekli dobe dojmove i odlučili doći u Pleternici te ostvariti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Ljestvica je visoko podignuta za vas kao organizatore, kakvi su planovi?
Mi konstantno, svake godine razmišljamo kako razvijati turnir. Već narednih dana održat ćemo sastanak s nekim planovima za idući turnir kako bi vidjeli što popraviti, što možemo poboljšati  te iskoristiti nove kontakte koje smo ostvarili ove godine, uputiti ih već u datume za iduću godinu. Ima puno posla. Turnir je nama tu deset dana aktivnog rada, ali i tijekom cijele godine moramo stalno raditi na komunikaciji, na dovođenju novih vozača i novih kategorija. Evo, ove smo godine po prvi put imali ponije i to je doista priča koja u Konjičkom klubu Pleternica traje cijelu godinu.

DSC00160

Dojam je kako se turnir s ovogodišnjim izdanjem doista čvrsto profilirao na svjetskoj karti konjičkog sporta?
Dakako! Ovaj turnir je već dugi niz godina u svom terminu, međutim, sada smo stvorili i jedno ime. Dokazuju to ne samo vozači koji su odlučili doći, već i pohvale koje ovih dana čujemo od svih sudaca, tehničkog osoblja i struke, svi su izrazli zadovoljstvo zbog napretka koji se ostvaren samo do prošle godine, a da ne pričamo o situaciji od prije dvije godine kada smo primjerice, na Prvenstvu Hrvatske imali samo sedam hrvatskih vozača. Ove godine imali smo ih 20-tak uz ove međunarodne.

I Pleternica u dane turnira – živi turnir?
Da, to je istina. Ljudi su ponosni i rado prate sva zbivanja na turniru ali i popraten sadržaje. Nadamo se kako ćemo iduće godine imati i neke nove sadržaje, još atraktivnije programe, a možda ćemo promijeniti i koncept turnira, napraviti nešto što nikada nitko u Europi nije napravio. Motivirani smo i spremni na nove izazove i mogućnosti.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn