MARRIED BODY – Godine su prilagođene glazbi, a cilj je svirati dok uživamo

Datum objave: 22. 12. 2015. | Kategorija: Scena

n

POŽEGA – U sklopu humanitarnog programa  DOG AID Požega,  svoj glazbeni doprinos dat će i Married Body. Ovaj noise – rock band, koji je žario i palio na urbanim scenama početkom 90-tih, odlučio je ponovo stvoriti “buku sa smislom”.

U glazbenom časopisu “Heroina” koji je tih davnih godina pokrenula entuzijastička ekipa iz Osijeka, promovirajući, između ostalog i naše žestoke Požežane kao neizostavni dio Noise Slawonische Kunst projekta, jednom je netko rekao “Ako nije bučno, kao da se i ne događa”.  Iako bez Jurija (Dizdarević- nekadašnji vokal) Pavka, Đuro i Renato odlučili su kako je vrijeme da se opet nešto počne događati. Sudeći prema reakcijama onih koji su ih čuli na prvom pojavljivanju u javnosti u rock-kampu u Poljanskoj, pa potom i nedavno u Zagrebu gdje su nastupili  pred daleko širim auditorijem, na rođendanskoj “No limits” zabavi, ova trojka doista je počela ispisivati nove stranice svoje nedovršene priče. Potvrdio je to gitarist (sada i vokal) Đuro Heraković. S Đurom smo razgovarali u popularnoj “Ledari” gdje MB ima svoje “mjesto pod suncem” ( ili prostor za probe).

nn

Nakon dugo tišine, evo pripremate se za treći nastup u ovoj kalendarskoj godini. Vjerujem da je pravi izazov nakon toliko godina okupiti većinu benda, ali i pravi užitak zar  ne?
Povremeno smo se u nekim formama i formacijama okupljali, svakih nekoliko godina. Imalo je to svoj neki kontinuitet, ali čuj, trebalo je i neko vrijeme da dođemo do svoje kondicije.

Vremena su “čupava” bar što se glazbe tiče, a ova koju vi svirate još uvijek je beskompromisna i nije za svako uho ( Još uvijek, ma da – uskače Đuro). Još uvijek, i još uvijek nije za široke mase, koji su vaši ciljevi?
Ako je još uvijek tako, to je i kompliment. Nije se znači prodala, u onom prostijem smislu, ne onom koji bi svima nama odgovarao (smijeh). A cilj? Cilj je da sviramo glazbu koja nam se sviđa. Mi sada sviramo koncert za životinje, al smatramo se ljudima koji znaju uživati iskreno ( baš kao i te nesretne životinje) što su mnogi zaboravili. Pa onda, mislimo da će biti još ljudi kojima će se to svidjeti.

Ove dosadašnje prezentacije, pretpostavljam  samo su  početak onog što Married Body želi ostvariti u narednom razdoblju?
Da, ovo je tek treći zajednički javni nastup. Ide na bolje i eto imamo poticaj i s te strane. Iznimno svježe zvučimo, tako su se drugi izjasnili, pa idemo dalje. Ne zvučimo zastarjelo, iako sviramo stvari stare 25 godina, međutim, novi su aranžmani i radimo na novom materijalu…

Tu je, vjerujem i jedan zreliji pristup, obzirom na vaše zrelije godine…
Ma da. Čista prilagodba, godine su prilagođene glazbi ( smijeh).

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn