MARGARETA ANDRIŠEK, prvakinja u Hrvatskoj i brončana sa svjetskog u K1: Samo realiziram znanja koja su mi prenijeli treneri

Datum objave: 28. 9. 2014. | Kategorija: Razgovori

margareta

POŽEGA – Kickboxing klub Bushido poznat je požeškoj javnosti po izvanrednim uspjesima mladih sportaša, kako na hrvatskim natjecanjima u borilačkom sportu tako i na međunarodnim natjecanjima. Jedna od njih je i 18-godišnja Margareta Andrišek koja je juniorska prvakinja Hrvatske u K1, te brončana sa svjetskog prvenstva održanog prije desetak dana u Italiji. Jako motivirana i skromna mlada sportašica koja će zasigurno postići još mnogo uspjeha podijelila je s nama svoja iskustva.

Koliko dugo se baviš ovim sportom?
Treniram već 6 godina i od malena sam znala da ću se baviti ovim sportom. Uvijek sam se kao mala tukla s bratom i čula sam za taj sport i to me privuklo. Pratila sam uvijek borilački sport na televiziji i počela sam trenirati, htjela sam ići na natjecanja, ali naravno ne može se odmah krenuti na natjecanja pa sam trenirala „punom parom“, trudila se i eto sad sam ostvarila rezultate. Trening se isplatio.

Koliko truda i odricanja traži bavljenje borilačkim sportom?
Zahtijeva puno truda. Što se prehrane tiče i svega. Cijelo ljeto samo treniram, nema izlazaka, ali bitna je motivacija i ljubav prema ovom sportu i naravno konstantna želja za napredovanjem.

Koliko je bitna suradnja s trenerima, Igorom Krizmanićem i Sašom Božićem za uspjeh?
Jako je bitna suradnja s njima. Trener  odradi sve najbitnije tehničke stvari, ja samo realiziram znanja koja su treneri prenijeli na mene u ringu.

P1080209

Koji su tvoji uzori u borilačkom sportu?
Voljela bih  biti kao Mirko Filipović njega sam uvijek pratila i na mma i K1 natjecanjima, od borkinja pratim Rondu Rousey i Ginu Carrano, koje se bave mješovitim borilačkim vještinama i jako su uspješne u tome, posvećene borbama i imaju atraktivan stil borbe.

Planiraš li se ti okušati u mješovitim borilačkim vještinama – mma?
Voljela bih  to probati jednog dana. Za sada sam skoncentrirana na K1, ali pratim mješovite borilačke sportove i sigurno ću se i u tome jednog dana okušati.

Planovi za budućnost?
Želim se ovim nastaviti baviti dokle ide i voljela bih napredovati sve više, svakim danom biti sve bolja.

Možeš li podijeliti s nama dojmove sa svjetskog prvenstva u K1 u Riminiju u Italiji?
To je bilo najboljih sedam dana u mom životu. Atmosfera je bila prelijepa i vrijeme je bilo lijepo, imali smo vremena za odmor. Svaki dan smo tamo imali i treninge, sve je bilo super organizirano.

Planiraš li postati jednog dana i svjetska prvakinja?
Naravno da planiram. Čim smo se vratili s natjecanja sam se vratila s treninga, bez puno odmora, jako sam motivirana, želim se baviti ovim sportom koliko god mogu i ostvarivati još bolje uspjehe.

Želiš li se nekom zahvaliti još na kraju?
Svi ovi moji uspjesi na natjecanjima ne bi bili mogući bez Grada Požege i njihove potpore. Nije sve do mene i trenera uvijek morate imati i neke određene ljude koji će imati dobru volju pomoći kako tehnički tako i financijski. Preko ljeta smo se pripremali u Fitnes studiju Mario i oni su mi puno pomogli i svima se zahvaljujem.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T.Milanović/M.Andrišek

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn