MAJSTORI BORILAČKIH VJEŠTINA – Međunarodni Aikido susret u Požegi

Datum objave: 15. 5. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Po prvi put je Aikido klub Aikikai Požega bio domaćin Međunarodnog Aikido susreta kojeg je organizirao Hrvatski Aikido Savez. Klub je inače punopravni član HAS-a i od ove godine je bogatiji za nositelja 2. stupnja majstorskog zvanja kojeg nosi majstor Predrag Prevolšek(2 DAN).

“Članovi aikido klubova s majstorima voditeljima iz Splita, Kaštela, Zagreba, Đakova,Osijeka pohodili su Požegu. Ujedno je ovakav susret aikido majstora nužan za obnavljanje godišnjih licenci i uvjet za napredovanja kroz polaganja preko Tehničke komisije saveza.Tu učimo buduće majstore metodici i samoj sistematizaciji aikida, s ciljem kvalitetnog prenošenja znanja na buduće generacije aikida u klubovima. Ovakvi susreti majstora su ujedno prilika da obogatimo znanje i razmjenimo iskustva” rekao je dopredsjednik HAS-a Robert Malić. Naglasio je da su održane i pripreme majstora za nastup na svjetskim borilačkim igrama koje se ove godine održavajau u Riyadu, Saudijskoj Arabiji, gdje će nastupiti kao punopravni članovi IAF-a , svjetske aikido federacije.

Međunarodni Aikido susret su vodili članovi tehničke komisije HAS-a, Robert Malić (5.DAN ) , Jakša Alfirević (4.DAN) i Predrag Jukić (5 DAN),a održan je u subotu 13.svibnja u prostorijama Judo kluba Judokan na Rekreacijskom centru Požega.

TEKST: D. O.                        FOTO: AKA Požega

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn