MAGDALENA FARINA, HRVATSKA REPREZENTATIVKA U POWERLIFTINGU: Moji snovi i želje? Uvijek prvo pobijediti sebe, sebi dokazati da mogu!

Datum objave: 10. 10. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – “Ponosna sam i sretna zbog ulaska u reprezentaciju, jer to mi je velika potvrda da smo u jako malo vremena postigli jako puno i dogurali daleko.Moji snovi i želje? Uvijek pobijediti sebe, sebi dokazati da mogu, na svakom treningu i natjecanju biti što bolja i snažnija i tada će i rezultati biti vrhunski.” kaže nam članica požeškog Body Arta Magdalena koja ovaj tjedan nastupa na Europskom prvenstvu u Powerliftingu u Budimpešti.

Magdalena Farina članica požeškog Body art kluba najbolja je kadetkinja u Powerliftingu za prošlu i ovu godinu u Hrvatskoj, a takvi rezultati ovoj 17-godišnjakinji otvorili su vrata u reprezentaciju Hrvatske. Nakon samo dvije godine bavljenja jednim od najtežih atletskih sportova mlada je Brođanka, učenica Ekonomsko-birotehničke škole, na domaćoj sceni u svojoj kategoriji ostvarila i osvojila sve što se moglo osvojiti. I vrijeme je da krene dalje, pa prvi izlazak na međunarodnu scenu ima u Budimpešti na Europskom prvenstvu u Powerliftingu gdje će boraviti od 11 do 13. listopada, a nastup je očekuje 12. listopada.

Magdalenu smo zatekli na zadnjem treningu u klubu pod budnim okom trenera Roberta Međugorca. Ljubav prema ovom sportu počela je njegovati uz roditelje s kojima je napravila prve korake u teretani, nastavilo se to i u srednjoj školi gdje je ubrzo njen potencijal došao do izražaja, a sljedeći korak je bio stići do trenera koji takav potencijal zna kvalitetno usmjeriti ka izvrsnim rezultatima, kaže nam Magdalena. “Ovo se sport kojem je temelj tjelesna snaga, ali ipak, sve je u glavi, potrebno je postići sklad mentalnog i tjelesnog. I sve je rad, trud i disciplina, kad se to složi lako je podići težinu koja i dvostruko pa i više nadilazi tvoju vlastitu.” kaže nam Magdalena.

Dodaje kako su natjecanja vrlo važna, ne toliko zbog rezultata koliko kao mjerilo za daljnji rad. ” U teretani, na treninzima radite sami s trenerom. Na natjecanjima taj rad dobiva ocjenu, natjecanja su pokazatelj jeste li na pravom putu. Važno je naglasiti kako ovaj sport donosi mnoge dobrobiti za pravilan razvoj ne samo tijela, skladnih mišića, već i duha – i mentalno postajete jači, smireniji, s boljom perspektivom na životne izazove. Stoga, moja preporuka svim djevojkama i mladićima koji razmišljaju o ovom sportu – treba se odvažiti, krenuti i biti uporan i discipliniran. Rezultati će brzo doći,” dodaje nam Magdalena.

Trener znači puno

“Ponosna sam i sretna zbog ulaska u reprezentaciju, jer to mi je velika potvrda da smo u jako malo vremena postigli jako puno i dogurali daleko.Moji snovi i želje? Uvijek pobijediti sebe, sebi dokazati da mogu, na svakom treningu i natjecanju biti što bolja i snažnija.” kaže nam. A koliko znači dobar odnos s trenerom? Trener znači puno.

A trener koji puno znači,m nije skrivao ponos i zadovoljstvom Magdaleninim uspjehom. “Pripreme su odrađene odlično i ovo je njen prvi izlazak na veliku scenu. Nije nam prioritet veliki rezultat, jednostavno želimo “probiti led” na međunarodnoj sceni, jer u Hrvatskoj je u dvije godine natjecanja već najbolja kadetkinja i vrijeme je da napravi taj dodatni korak naprijed. Kao trener sam iznimno ponosan na njen rezultat i drago mi je što Body Art ponovo ima sjajnu natjecateljicu i jaku kadetkinju Hrvatske koja je članica hrvatske reprezentacija. Magdalenu odlikuje velika volja jer Powerlifting je iznimno težak atletski sport, koriste se tri osnovne discipline – čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje i nije sport koji bi na prvi pogled izgledao ženstven, ali iznimno pomaže u ženstvenosti. Naša Magdalena je skinula lijepu kilažu, a kada se netko bavi tim sportom razvija se i kao osoba i u fizičkom smislu. Doista, težak je to sport, teško je trenirati, teško pobjeđivati samu sebe, to je najteže, ali ona to, uz snažnu volju, radi sjajno i iz natjecanja u natjecanje napreduje. Nakon samo dvije godine sudjelovanja u sportu došla je do vrhunskih rezultata i uvjereni smo da će tako biti i dalje.” rekao nam je trener Robert Međugorac. Magdalena, sretno!

TEKST: Sanja Pok                   FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn