LJETNI KOŠARKAŠKI KAMP – Mladi košarkaši još uvijek se mogu priključiti

Datum objave: 11. 7. 2017. | Kategorija: Sport

n2

POŽEGA – Košarkaški klub Požega organizirao je ljetni Košarkaški kamp za dječake i djevojčice rođene 2005. godine i mlađe.  Posjetili smo ih na treningu koji se održava svaki dan od 8 do 9.30 sati na košarkaškim terenima gradskih bazena Požega.

“Treniram košarku za Košarkaški klub Požega, a u kampu dodatno brusim svoju igračku vještinu. Vruće nam je ali i zabavno. Prvo se zagrijavamo, nakon toga radimo vježbe s loptom te na kraju igramo utakmice. Najesen, kada krene sezona, bit ću sigurno bolji zbog onog što sam naučio u košarkaškom kampu,”rekao nam je budući košarkaš Jurij Navratil.

nn

Kamp će biti organiziran u dva dijela, od 10. do 15. srpnja i od 17.  do 22. srpnja, a nakon košarkaškog treninga ekipa prelazi u bazen gdje imaju vodeni trening do 12 sati.”Prvi cilj ljetnog košarkaškog kampa je privući što više djece, kako na košarku, tako i na druge sportove jer je bazen samo par metara udaljen od igrališta. Djeca su zatvorena po kućama, gledaju u ekrane a ovo je prilika da ih se aktivira i preko ljetnih praznika ,”rekao nam je voditelj Kampa Zoran Dorontić.

nnn

Dodaje kako se pravim košarkašem postaje preko ljeta jer je to prilika za individualizirani pristup igračima.”Ovim kampom želimo popularizirati košarku za one koji još ne treniraju, ali i poboljšati igračke sposobnosti onih koji već treniraju. Manja je grupa nego na klasičnom treningu, više se individualno radi tako da je to velika prednost ljetne košarke,”ispričao je Dorontić. Trenutačno ima petnaestak polaznika kampa a svi koji se žele priključiti, to još uvijek mogu. Cijena je 150 kuna.

TEKST: B. Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn