LJETNA STATISTIKA ILI POZITIVAN TREND – U Novoj Gradiški raste broj zaposlenih, natječaji za javne radove diljem županije

Datum objave: 29. 7. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

naslovnica

NOVA GRADIŠKA – Iako je situacija još uvijek daleko od idealne, iako aktualno stanje djelomično možemo pripisati i sezoni, gdje su Slavonci,tradicionalno, najbrojniji, statistika Zavoda za zapošljavanje Brodsko posavske županije posljednjih mjeseci izgleda optimističnije no ikada.

Dugogodišnje, uglavnom crne brojke koje su Brodsko posavsku županiju smještale na dno ljestvice uspješnosti županija, u posljednje vrijeme polako zamjenjuju one s pozitivnim predznakom. I mada je situacija još uvijek daleko od idealne, i mada aktualno stanje djelomično možemo pripisati i sezoni, jer Slavonci su i ovog ljeta najbrojnija morska radna snaga, statistika županijskog Zavoda za zapošljavanje posljednjih mjeseci izgleda optimističnije no ikada.

Pozitivnije trendove predvodi Nova Gradiška, čije se tržište rada na kojem je trenutno nakon puno godina, više od 4 tisuće zaposlenih, polako oporavlja. Uz ranije potpisane ugovore s nekolicinom novih investitora u Industrijski park, kao i intenzivne pregovore s njih još nekoliko, kraj godine moglo bi biti i vrijeme intenzivnog zapošljavanja  i toliko potrebnog gospodarskog razvoja. Čak i prije, jer dva suradnika na EU projektima, na određeno vrijeme, trenutno traži LAG Zapadna Slavonija. I slavonskobrodski Ured Zavoda za zapošljavanje nudi priliku za posao, jer sezona je i javnih radova, a natječaje su objavile Općine Slavonski Šamac, Nova Kapela, Sikirevci i Gornja Vrba.

TEKST: S. T.    FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn