LJETNA POZORNICA – Otkrijte kultni novogradiški prostor pod zvijezdama

Datum objave: 20. 6. 2017. | Kategorija: Scena

LJETNA POZORNICA PROGRAM_6

NOVA GRADIŠKA – Oživljavajući stara dobra vremena urbanosti, za neke nove, ali i stare klince, središnja gradska manifestacija-Novogradiško glazbeno ljeto i ove će godine, zalaganjima Grada i Turističke zajednice, posjetiteljima ponuditi niz kvalitetnih pratećih sadržaja. Oni najznačajniji, dugo čekani, nakon puno godina, događat će se na Ljetnoj pozornici, nekada kultnom gradskom prostoru.

Smještena u prostoru „starog suda i zatvora“, u dvorištu kasnobarokne građevine s otvorenim polukružnim arkadama i trijemom, iza poznatih gradskih „bolti“, Ljetna pozornica kultno je, baš kao i povijesno zaštićeno, kulturno, turističko mjesto grada. Prostor je to prepun uspomena, priča iz prošlosti i vremena jednoumlja, prostor koji su, u nekoj drugoj državi, za „opće i zajedničko dobro“, koristile gradske udruge, ali i mjesto na koje se, redovno, vikendom, dolazilo iz svih gradova Slavonije.Vraćajući gradu urbani identitet, kreirajući, istovremeno, nove kulturne sadržaje, Ljetna će pozornica, baš kako su i obećali čelni ljudi Grada, svim kreativnim i aktivnim mladim ljudima biti na raspolaganju tijekom cijelog ljeta.

Nakon koncerta Damira Urbana i njegove „četvorice“, svojevrsnog besplatnog poklona Grada svim maturantima, ali i službenog otvorenja „sezone“, novi zabavni glazbeni sadržaj na Ljetnoj vas pozornici očekuje već ovu subotu, 24.lipnja. Riječ je o zarazno-plesnom electro-swing party-u, kao stvorenom za vruće ljetne večeri, za koji će se glazbenim odabirom pobirnuti DJ Rayjay.Do 26.kolovoza i tradicionalnog Partijaševa, kultno novogradiško mjesto naredna će dva mjeseca ugostiti Vatrogasce, stand up komičare, tradicionalni Fresh NG party, nostagično-retro večeri, glazbena zazivanja 80-tih i puno, puno dobre zabave. Želite li otkriti jedinstveni „plesnjak“ pod zvijezdama u prostoru povijesnog novogradiškog „starog zatvora“, navratite subotom na Ljetnu.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn