LIJEPOM NAŠOM U NOVOJ GRADIŠKI – Prilika za turističku promociju, ali i šokačko gizdanje

Datum objave: 30. 8. 2016. | Kategorija: Scena

P1010674

NOVA GRADIŠKA – Nakon 21.Novogradiškog glazbenog ljeta, manifestacije za koju su ove godine, po prvi puta, zahvaljujući reklami na nacionalnoj televiziji, čuli i gosti izvan regije, priča o promociji najmlađeg hrvatskog grada ide dalje. Na redu je javno snimanje emisije „Lijepom našom“, koje će u utorak, 30.kolovoza od 19.30, u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, okupiti estradnu glazbenu kremu, ali i prezentirati bogatstvo tradicije i baštinu šokačku.

Jedinstveno glazbeno putovanje hrvatskim županijama, dugogodišnji uspješni projekt nacionalne televizije i voditelja Branka Uvodića, u utorak, 30.kolovoza, stiže u Novu Gradišku. Priča je to koja će, kroz nastupe brojnih lokalnih kulturno-umjetničkih društava, televizijske gledatelje, ali i goste nazočne javnom snimanju upoznati sa značajem tradicije, ali i još, itekako žive šokačke baštine, ali i poznatim i nepoznatim turističko-gastronomskim potencijalima kontinenta i povijesno najmlađeg grada Hrvatske. I, mada je dugoročni plan Turističke zajednice i novih gradskih čelnika, nekadašnju vojnu utvrdu poznatu pod nazivom Friedrichsdorf graditi i brendirati kao suvremenu urbanu sredinu, ruralna tradicija i bogata folklorna baština, neizostavni su dio prošle, ali i svake buduće priče o Novoj Gradiški.

Potvrdit će to i nastupi brojnih kulturno umjetničkih društva s područja Brodsko posavske županije, jer, koliko je god nastupa u nogama, ali i godina na leđima, prilika poput ove, se ne propušta. Uz majstore i čuvare nematerijalnog kulturnog blaga slavonskog, publici će se predstaviti i mlade, ali i sve prepoznatljivije novogradiške glazbene zvijezde- Barbara Dautović i Berny, osječki „Fijaker“, „Berde bend“, “Mejaši i Blanka Smoljić“, neizostavni majstor dobre šokačke fešte-Boris Ćiro Gašparac, te Ivan Zak. Ipak, istinske zvijezde večeri, bit će kraljica sevdaha-Hanka Paldum i miljenik publike, Halid Bešlić. Koliko su Novogradiščani i njihovi gosti zainteresirani za ovaj događaj, potvrđuje i činjenica kako su ulaznice „planule“ u samo nekoliko dana. Na sreću, propustite li javno snimanje, Nova Gradiška, ali i turističko-glazbeno najbolje što ima, vrlo brzo čekaju vas na prvom programu Hrvatske radio televizije.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB     FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn