LAG ZELENI TROKUT – Vinko Kasana: Milijun eura rasporedit ćemo na brojne manje projekte koji su značajni za poboljšanje kvalitete života

Datum objave: 01. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

DSC00025

LIPIK – Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je nedavno oko 463 milijuna kuna plasiranih iz EU fondova za 54 LAG-a koja su odabrana za provedbu svojih lokalnih razvojnih strategija. Među njima nalazi se i LAG “Zeleni trokut” čijem je predsjedniku, gradonačelniku Vinku Kasani uručen ugovor vrijednosti 7,7 milijuna kuna. Značajna je to financijska injekcija za LAG kojeg su donedavno financirali isključivo osnivači iz vlastitih sredstava.

Ovo je potvrda kako se ustrajnost isplati, rekao nam je predsjednik LAG-a Vinko Kasana. “To je veliki korak naprijed za djelovanje našeg LAG-a jer mi godinu i pol dana nismo mogli dobiti sredstva iz Programa regionalnog razvoja jer na natječaju kojim se financirala upravo izrada razvojne strategije nismo ispunjavali uvjete o broju lokalnih jedinica. U međuvremenu smo sami izradili strategiju, a riješili smo i uvjet o pet jedinica lokalne samouprave pa su se osnivačima gradovima Lipiku, Pakracu i Novskoj priključili općina Jasenovac i naselje Janja Lipa na području grada Kutine,” naglasio je Kasana.

slika2.php

“Sredstva ćemo trošiti u skladu sa strategijom, a pokušat ćemo ih rasporediti marom dobrog gospodara na projekte poboljšanja infrastrukture, uređenju groblja i parkirališta i slično. Naš LAG okuplja brojne predstavnike gospodarskog, javnog i civilnog sektora i nastojat ćemo obuhvatiti one projekte koje ne možemo aplicirati na druge fondove, a značajni su za poboljšanje kvalitete života na području koje LAG Zeleni trokut obuhvaća,” zaključio je Kasana.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn