LAG „PAPUK-KRNDIJA“ POSTAJE LAG „BARUN TRENK“ – Grad Požega primljen u članstvo Lokalne akcijske grupe

Datum objave: 13. 2. 2015. | Kategorija: Gospodarstvo

la 1

KAPTOL – U Kaptolu je  održana 4. redovna i izborna Skupština Lokalne akcijske grupe „Papuk-Krndija“ na kojoj je usvojen cijeli niz odluka bitnih za daljnji rad i razvoj ove udruge. Izabrano je novo vodstvo i upravna tijela, a usvojen je i novi Statut udruge usklađen s novim Zakonom o udrugama. Za predsjednika LAG-a ponovno je izabran dr.sc. Ivica Samarđić, dok su za potpredsjednike izabrani   Vlado Krauthaker i  Maja Davidović. Izabran je i novi Upravni i Nadzorni odbor koji će u sljedeće četiri godine upravljati provedbenim aktivnostima Lokalne akcijske grupe.

Na  Skupštini  je prihvaćen  prijedloga za primanje u članstvo Grada Požege. Proširenje područja LAG-a „Papuk-Krndija“ na područje grada Požege dat će mogućnost  svim pravnim i fizičkim osobama s područja Požege da ravnopravno sudjeluju u privlačenju sredstava iz EU fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj, dok će se pristupanjem Grada Požege i kapaciteti samog LAG-a značajno unaprijediti. Svoje zadovoljstvo proširenjem LAG-a izrazio je predsjednik Ivica Samarđić koji je rekao kako ovim činom LAG bitno proširuje svoju projektnu bazu, te stvara moćnu sinergiju za privlačenje značajnijih iznosa iz EU fondova.

la2

U ime Požeško-slavonske županije Skupštini je prisustvovao i župan, Alojz Tomašević, koji je izrazio nedvojbenu podršku radu LAG-a i u narednom razdoblju, te iskazao uvjerenje da će se LAG-u priključiti i ostale jedinice lokalne samouprave.
Zbog teritorijalnog proširenja i potrebe za stvaranjem snažnijeg branda udruge, članovi LAG-a su predložili promjenu naziva Lokalne akcijske grupe „Papuk-Krndija“ u „Barun Trenk“ što je i prihvaćeno.Na Skupštini je predstavljen i  nedavno odobreni projekt „GEO-EDUKACIJA“ u okviru ERASMUS+ programa u kojem LAG sudjeluje kao ravnopravni partner, ukupno vrijedan 199.864,00 EUR. Projekt predviđa sudjelovanje 14 osoba u procesu izradu inovativne metodologije za geo-edukaciju posjetitelja Geoparkova. Osim Hrvatske, u projektu sudjeluju partneri iz Poljske, Portugala i Islanda.

Na Skupštini su podnesena i usvojena izvješća o radu za prethodno razdoblje, kao i financijsko izvješće i Plan rada za 2015.godinu koji su prihvaćenih jednoglasno od strane prisutnih članova LAG-a.

TEKST: S.P/ LAG    FOTO: LAG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn