KUGLAČKI KAMP ZA MLADE – Kuglaši Požeško-slavonske županije okrunjeni medaljama svjetskoga sjaja

Datum objave: 25. 8. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U organizaciji požeškog Kuglačkog kluba Nove Nade organiziran je trodnevni Kuglački kamp za mlade koji se održava na Gradskoj kuglani u Požegi i na kojemu sudjeluje 14 odabranih polaznika iz Požege i Pakraca.

“Našim polaznicima želim da ovaj kamp odrade maksimalno ozbiljno i da svojim kućama i klubovima ponesu sva stečena znanja. Zahvalio bih se našoj županici što nas je posjetila i iskazala interes za naš rad i ovaj kamp, kao i Županijskoj sportskoj zajednici na potpori i suradnji” rekao je predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i predsjednik Kuglačkog kluba Nove Nade Darko Zovko. Organizator kampa KK Nove Nade, osim samoga kampa kojim se intenzivno radi na usavršavanju kuglačkih vještina polaznika, redovito radi na sportskoj izobrazbi djece i mladih pa je tako u srpnju kroz njihovu Školu kuglanja prošlo preko 100 djece s područja Požeško-slavonske županije.

U društvu sportskih prijatelja iz kampa, Neri Bakić iz Požege i Niki Kalviju iz Pakraca uručena su priznanja i nagrade za iznimne rezultate ostvarene na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U18 održanom u Varaždinu. Članica KK Nove Nade, Nera Bakić kao najmlađa hrvatska reprezentativka osvojila je srebrnu medalju, a u branjenju boja Hrvatske i Požeško-slavonske županije pridružio joj se Niko Kalvi iz KK Papuk Pakrac, koji se s natjecanja vratio okrunjen brončanom medaljom u tandemu.

“Izuzetno sam sretna i zahvalna Hrvatskom kuglačkom savezu, našem Županijskom savezu i svima onima koji su inicirali i realizirali odvijanje ovog trodnevnog Kuglačkog kampa u Požegi. Povod današnjem druženju nije samo ovaj kamp već i sjajni rezultati naše Nere i Nike na Svjetskom juniorskom prvenstvu te im iskazujem iskrene čestitke uz želju da nastavite putem kojim ste krenuli i iskoristite sve svoje potencijale,” rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Okrunjenim sportašima uz vitamine neophodne za njihovo bavljenje sportom, Požeško-slavonska županija i Županijski sportski savez osigurali su poklon bon od 200 eura u prodavaonici sportske opreme kao nagradu za ostvarene iznimne rezultate na svjetskom natjecanju. “Požega je specifična sredina na kuglačkoj karti Hrvatske gdje se radi na dovođenju jako puno djece u kuglanje što baš i nije slučaj u ostalim dijelovima, a što je više nego dobar razlog za organiziranje ovog kampa upravo u Požegi. Nadam se da ćete svi biti zadovoljni i da će se među vama pronaći oni koji će se pridružiti Neri i Niki u osvajanju medalja na juniorskim, a kasnije i na seniorskim prvenstvima,” naglasio je predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn