KONJOGOJSTVO I KONJIČKI SPORT – Udruga Konji bili, konji vrani i „Madžo tim“ sve češće na pobjedničkim postoljima

Datum objave: 19. 7. 2017. | Kategorija: Sport

NN2

NOVA GRADIŠKA – Osim zasluge koja im pripada u očuvanju i revitalizaciji tradicije, a onda i turističkoj promociji svega onoga istinski slavonskoga, članovi Konjogojske udruge Konji bili, konji vrani, sjajnim rezultatima na natjecanjima diljem Hrvatske, itekako pomažu i u razvoju ovog plemenitog sporta, ali i kako sami kažu, vjerodostojno pronose ime Nove Gradiške.

Nakon što su u lipnju na domaćem terenu ugostili Kombinirani Kup Hrvatske, a onda se, uz put i osobno zagrijali i utrenirali, za članove Konjogojske udruge Konji bili konji vrani, nastupila je sezona natjecateljskih izazova i skupljanja nagrada. S netom završenih, 51.Đakovačkih vezova, predsjednik Udruge, Dražen Madžarević vratio se s osvojenim trećim mjestom u utakmici jednoprega.Uspješno je bilo i na kombiniranom Kupu u Starim Perkovcima, na kojem je „Madžo tim“, na čelu s Klarom Devčić i šefom Draženom Madžarevićem, osvojio dva prva i dva treća mjesta, ali i neslužbenu titulu najuspješnije natjecateljske ekipe. Razloga za slavlje bilo je i u Pleternici odakle se ekipa vratila kao druga najjača u Hrvatskoj u jednopregu.

kb3

Osvojeni rezultati, ali i sve češća penjanja na pobjednička postolja, sve veći broj natjecatelja, kao i uspješno „odrađeno“ četvrto domaćinstvo kombiniranog Kupa Hrvatske koji je proteklog mjeseca u Novu Gradišku doveo slavonsko-baranjsku „kremu“ konjičkog sporta, članovima Udruge Konji bili, konji vrani potvrđuje opravdanost postojanja, ali i kako uspijevaju u svom naumu- jer, sve je više zaljubljenika u tradiciju, ali i sve veći interes za konje. Uz, itekako realan, pomno isplaniran, ali i već pomalo „izdogovaran“ projekt Udruge o otvaranju hipodroma i škole jahanja, prilika je to i za razvoj novogradiškog, baš kao i regionalnog turizma.Tradicija,sport, zabava i rekreacija, dašak otmjenosti, ali i ljepota i plemenitost konja aduti su i potencijali koje bi morali znati iskoristiti.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: D. Pok/ Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn