KONGRES PODUZETNICA JUGOISTOČNE EUROPE – Lipik i Nova Gradiška i službeno su gradovi prijatelji poduzetnica

Datum objave: 08. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

lipik

ZAGREB –  Gradonačelnici Lipika i Nove Gradiške Vinko Kasana i Vinko Grgić danas su na prigodnoj svečanosti održanoj u sklopu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu  primili povelju “Grad prijatelj ženskog poduzetništva”. Uz Novu Gradišku i Lipik povelje su primili i gradonačenici Zagreba i Zaprešića, a ove četiri grada prva su u Hrvatskoj ali i u Europi prepoznali    značaj ženskog poduzetništva kao potencijal koji vrijedi dodatno razvijati i podržavati.

“Nakon puno aktivnosti koje radimo za naše poduzetnice i poduzetnike na području Lipika, uključivanje u ovaj projekt bio nam je normalan slijed aktivnosti. U našoj gospodarskoj zoni svi su prostori popunjeni, imamo status grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, brojne subvencije dajemo našim poduzetnicima, organiziramo brojne edukacije za naše poduzetnike, pa je sasvim logičan korak bio da krenemo još intenzivnije podupirati i žene u poduzetništvu. Ovaj  je projekt idealan za poticaj ženama u poduzetništvu, kojih je na području Grada Lipika više od 40 posto – istaknuo je gradonačelnik Kasana u povodu početka provedbe projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva koji je premijerno predstavljen na Kongresu.

“Projekt “Grad prijatelj ženskog poduzetništva” je zanimljiv projekt kroz koji će vjerujem i manji gradovi i općine biti u mogućnosti istaći svoje prednosti naspram većih gradova – kao što su npr. uvjeti življenja, brzina obavljanja ishođenja raznih dozvola za pokretanje posla, što i sama  začetnica projekta Mirela Glavaš nastoji istaći u tom projektu. Poduzetnicama, koje su uz poduzetništvo i majke, odlučili smo u suradnji sa Virtualnim poduzetničkim centrom, omogućiti poslovne edukacije i to kroz cijelu 2017. godinu, a vjerujem da će biti još odličnih projekata i ideja u kojima ćemo nastojati biti potpora kroz resurse koje trenutno imamo,” ocijenio je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške početak provedbe projekta u ovom gradu.

Projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva čiji je nositelj Virtualni ženski poduzetnički centar obuhvaća niz aktivnosti koji će se provoditi u suradnji s gradovima.Kongres poduzetnica Jugoistočne Europe okupio je 650 poduzetnica u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. To najveće poslovno okupljanje poduzetnica iz devet država Jugoistočne Europe održano na Međunarodni dan žena,  zamišljeno je kao platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, kao i povezivanja i unaprjeđenja poslovne mreže poduzetnica.

TEKST: S. P.      FOTO: compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn