KONCERT DUHOVNE GLAZBE SESTARA HALUŽAN – Pjesma na slavu Boga, kao izraz vjere i radosti

Datum objave: 29. 8. 2021. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Devetnicu Gospi od suza u Pleternici ove su godine koncertom duhovne glazbe dodatno obogatile sestre Halužan – Katarina, Magdalena i Klara, samozatajne tinejdžerice koje glazbom promiču kršćanske vrijednosti, iste one koje svakodnevno nastoje i živjeti.Jer, pjevati u slavu Boga, najviši je izraz vjere i istinska radost.

Mnogobrojni gosti Pleternice pristigli iz svih krajeva Hrvatske, pa i šire, putnici-namjernici, hodočasnici i mještani ovu su godinu, prigodom Devetnice Gospi od suza, ljubav i vjeru mogli osnažiti i jedinstvenim kulturnim događajem, koncertom duhovne glazbe sestara Halužan. Jer, pjevati u slavu Boga, najviši je izraz vjere i istinska radost.

Pokazale su to i mlade umjetnice, Katarina, Magdalena i Klara, samozatajne, a opet, prisutne glazbenice rodom iz Zagreba koje je život odveo u Koprivnicu. Živeći svakodnevno kršćanske vrijednosti, kreativne sestre Halužan, iako se glazbom bave amaterski, pjevaju, kažu, od kada znaju za sebe, jer, iako je talent Božji dar, glazba i mogućnost bavljenja njome za njih je prije svega, “šlag na torti”, fizički opipljivo objašnjenje onoga što nastoje živjeti.

Prepoznaje to i publika od 2016. kada su, pridruživši se zajednici Mladi Kristofori, izdali prvu pjesmu i prvi spot, baš kao i njihovu specifičnu, sestrinsko-obiteljsku povezanost u koje se uvjerila i pleternička publika. Uz poznate duhovne melodije- “Prvu ljubav” kao jednu od najizvođenijih na koncertima, Milost, Gospode, trebam te, Slava Isusu, Velik si, Hosana i brojne druge, sestre Halužan u prigodi Devetnice Gospi od suza nastupile su u pratnji benda Zgroove koji uz klasičnu gitaru, klavijature, bubanj i bas čini i, za duhovnu glazbu pomalo neobičan- saksofon.

TEKST: Simonida Tarbuk            FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn