KOMUNALAC POŽEGA – Vozni park osnažen novim komunalnim vozilom

Datum objave: 27. 1. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Komunalac Požega d.o.o. nabavio je novi kamion koji je osposobljen za prikupljanje veće količine miješanog komunalnog otpada. Novo vozilo vrijednosti 270 tisuća eura nastavak je modernizacije voznog parka Komunalca, ali i nova razina kvalitete u održivom gospodarenju otpadom, rečeno je na danas održanoj prezentaciji.

U poslovnom krugu Komunalca Požega d.o.o. održana je prezentacija novog vozila za sakupljanje komunalnog otpada.Vrijednost kamiona je 207 tisuća eura bez PDV-a, odnosno 270 tisuća eura putem leasinga, uključujući PDV. Novo vozilo koje će omogućiti još kvalitetniju uslugu te olakšati rad djelatnicima, nabavljeno je vlastitim sredstvima Komunalca Požega d.o.o.

O njegovom značaju govorio je direktor Komunalca Domagoj Lovrić. “Odlučili smo se na nabavku novog vozila jer nam je vozni park zastario, a prošle godine imali smo puno investicija vezanih uz održavanje vozila. Vozni park trebamo pomlađivati, a iz toga je proizašlo ovo novo vozilo koje je kupljeno vlastitim sredstvima preko leasinga. Riječ je o vozilu s automatom za podizanje i pražnjenje spremnika. S ovim vozilom dobivamo na brzini jer je samo pražnjenje spremnika između 5 i 7 sekundi gdje radnici više ne trebaju dizati spremnike ručno što se pokazalo na terenu da se u nekim situacijama radi. Ovo će im olakšati posao. Zapremina je 19 kubika nadogradnje.”

“Do sada nismo imali tako veliku nadogradnju ali s povećanjem recikliranja i više odvojenog prikupljenog otpada na kućnom pragu,  od 1. ožujka promijenit ćemo i Plan odvoza miješanog komunalnog otpada. ” rekao je direktor Lovrić.

Vozilo predstavlja unaprjeđenje obavljanja posla, a osim brzine u pražnjenja spremnika, a donosi i uštede ne samo na održavanju već i na potrošnji jer je opremljeno sustavom eko-kontrole kojim pomaže da se potrošnja goriva smanji u prosjeku za 5 do 6 posto, rečeno je ovom prilikom.

TEKST: S. Pok                    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn