KOMUNALAC D.O.O. POŽEGA – Počela izgradnja novog poslovnog kruga pored Reciklažnog dvorišta

Datum objave: 28. 8. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Počeli su radovi na izgradnji poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o na prostoru pored Reciklažnog dvorišta Požega. Vrijednost investicije je 9,11 milijuna kuna plus PDV, a gradilište je danas posjetio požeški gradonačelnik Darko Puljašić i predstavnici tvrtke Komunalac Požega d.o.o. na čelu s direktorom Antom Bekićem.

Radi se o nekoliko građevina koje će biti smještene u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 kvadratnih metara. Osim glavne poslovne zgrade neto površine oko 935 kvadratnih metara bit će sagrađeni skladišni prostori i nadstrešnice površine oko 870 kvadratnih metara. Vrijednost investicije je 9,11 milijuna kuna plus PDV koja je postignuta putem javnog natječaja., Izvođači radova su zajednica ponuditelja, požeške tvrtke Magma i Presoflex gradnja, a projektant i nadzor je također požeška tvrtka Puni krug s partnerima.

Završetak izgradnje Poslovnog kruga očekuje se početkom proljeća iduće godine nakon čega slijedi ishođenje uporabne dozvole i preseljenje Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu i Zimske službe te cjelokupnog voznog parka u nove prostore, rekao je direktor Komunalca d.o.o. Anto Bekić. “Podsjetimo, još razdvajanja tvrtke Tekija i osnivanja Komunalca početkom 2014. godine, oko 50-tak djelatnika Komunalca i kompletan vozni park ostali su u krugu Tekije. Kao tvrtka rasli smo u zadnjih pet godina i s brojem radnika i s djelatnostima. Više ne možemo u takvim okolnostima obavljati sve što je potrebno i ukazala se potreba izgradnje novog poslovnog kruga koji će omogućiti proširimo djelatnosti koje imamo prema našim korisnicima te da pružimo bolje uvjete rada i viši standard našim djelatnicima. Ovo je izvrsna lokacija, tik smo uz Reciklažno dvorište koje svakim danom bilježi sve više korisnika, sve više se odlaže korisnog otpada i ova blizina naših operativnih snaga racionalizirat će i naše troškove. Uz to, u sklopu glavne poslovne zgrade predviđena je izgradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi, ali i starijih i to posebice u ovom dijelu oko razvrstavanja otpada,” rekao je direktor Bekić.

“Komunalac d.o.o. tvrtka je koja se na razini Hrvatske može podičiti s puno riješenih stvari vezano uz odgovorno gospodarenje otpadom. Sve je to planski, osmišljeno i učinkovito kao i ovaj projekt u čijoj su realizaciji požeške tvrtke. Potvrda je to kako u gradu imamo dovoljno kvalitetnih tvrtki, ljudi koji mogu obaviti vrlo ozbiljne poslove na zadovoljstvo svih nas i naših sugrađana. Ovdje će biti kvalitetni radni prostori uz prostor za edukaciju što je vrlo značajno jer moramo od najranijih dana naše građane osvijestiti kako smeće nije otpad već sirovina koja se može zbrinuti i iskoristiti bez štetnog utjecaja na okoliš,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Dodao je kako će do kraja ove godine biti izgrađena i asfaltirana prilazna cesta do Reciklažnog dvorišta i novog poslovnog kruga.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn