KK OBRTNIK POŽEGA – Obilježio 50 godina djelovanja

Datum objave: 05. 5. 2018. | Kategorija: Sport

KUGLE

POŽEGA – Kuglački klub „Obrtnik“ iz Požege proslavio je pola stoljeća rada. Tim povodom na gradskoj kuglani odigrali su prijateljski susret s reprezentacijom Hrvatske, a reprezentativce je primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Davne 1968. godine požeški obrtnici su osnovali kuglačku momčad s kojom su počeli natjecanja u radničkim igrama, svrstava se među najbolje u Požeštini, te osvaja niz prvih mjesta na turnirima i pojedinačnim natjecanjima. Tako 1973. osvaja 1. mjesto u Općinskoj ligi i 3. u Slavonskoj zoni pa se plasirao na prvenstvo Hrvatske. Skupština kluba 1974. godine odlučila da se promijeni ime u KK Obrtnik. Kroz te godine među kuglačima je razvijen sportski duh i izraženo veliko sportsko zalaganje.

KUGLE 2

Početkom Domovinskog rata oslabljeni su odlaskom igrača u HV, a igrač Tomislav Pranjković izgubio je život na Bazi u Papuku, te njemu u čast svake godine organiziraju Memorijalni turnir. “Iz obrtništva je proizašao jedan prekrasan klub, stoga hvala obrtnicima što vodite tu djelatnost, radite i zapošljavate, ali i kuglačima za sve što su dali, a očekujemo i nadalje vrhunske rezultate,”naglasio je čestitajući jubilej požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

KK Obrtnik danas ima mnogo uspješnih pojedinaca kao što su Ivan Dujmović, Bašić, Čakalić, Lončar, Dražen Dujmović, Josip Soudek, Ivan Demin, Jure Soldić, Slobodan Manović, Željko Domazet i drugi. Povodom jubilarne obljetnice plakete za dugogodišnji rad primili su Željko Domazet i Miroslav Crnjac.

TEKST: S. P./ Požega.hr      FOTO: www.pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn