KICKBOXING KLUB BUSHIDO – Požeški Kickboxsači ponovno na postolju

Datum objave: 12. 3. 2018. | Kategorija: Sport

20180310_210100

POŽEGA – Borci Kickboxing kluba Bushido nastupili su proteklog vikenda na  juniorskom državnom prvenstvu i Kickboxingu u disciplini K1 Style održanom u Osijeku.S ovoga državnog prvenstva vratili su se bogatiji za dvije srebrene medalje.

Nastupila su četiri borca u tri težinske skupine, a ovo državno prvenstvo za Požežane je obilježio mladi Matej Bošnjak koji je nastupio u težinskoj kategoriji do – 60kg te svojim nastupom zasluženo osigurao sreberenu medalju. Matej je u prvom meču nokautirao svoga protivnika za svega 36 sekundi, drugi meč dobiva jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0 da bi u finalni meč ušao već vidno izmoren te tako gubi najviše postolje. Matej je veliki mladi potencijal te ovoga požeškog borca, kako ističe njegov trener Igor Krizmanić, uskoro možemo očekivati i na najvećim postoljima.

Nažalost ovoga puta borci Tomislav Barukčić i Zvonimir Pigl u težinskoj kategoriji do -75 kg  nisu uspjeli proći prvi krug natjecanja te ispadaju iz borbi za medalju na samome početku. Danijel Lulić u kategoriji juniora do -91 kg gubi finalni meč nakon sudačkog brojanja i bacanja ručnika trenera u ring. “Treneru je na prvome mjestu sigurnost boraca, procijenili smo da Danijel nije bio spreman za nastavak meča iako se ” vratio ” nakon brojanja,” pojasnio je trener Igor Krizmanić.

“Sam čin ulaska u ring  je velika hrabrost ovih mladih boraca. Pogotovo u disciplini kao što je K1 Style jer u ovoj disciplini osim punih udaraca rukama i nogama , dozvoljeni su i udarcu protivnika koljenima.Isti ovi dečki već idući mjesec putuju na državno prvenstvo u Low Kicku te mjesta za predah i odmor nema. Stoga vjerujem kako možemo samo reći – bravo borci,” rekao je trener Igor Krizmanić.

TEKST: S. P./ I.K.      FOTO: I. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn