KARATE KLUB NOVA GRADIŠKA – Klub s tradicijom i 167 osvojenih medalja u godinu dana

Datum objave: 08. 2. 2019. | Kategorija: Sport

NOVA GRADIŠKA – Jedan od najstarijih novogradiških sportskih klubova, još tamo od vremena bivše države, proteklu će godinu pamtiti s posebnim zadovoljstvom. Razloga za to je čak 167, koliko je i osvojenih medalja. Nakon posljednjih nekoliko loših godina, Karate klub Nova Gradiška vraća se tamo gdje je oduvijek pripadao-među kremu borilačkih sportova. Zasluga je to nekolicine klinki i klinaca, iznimno talentiranih mladih boraca i trenerice Štefice Bruvo.

Na japanskom „prazna ruka“, porijeklom s Okinawe, karate je jedinstvena vještina koja uči unutarnjem miru, harmoniji i poštovanju namijenjena isključivo samoobrani, a ne nanošenju povreda. Riječ je o borilačkom sportu s dugom i uspješnom tradicijom u Novoj Gradiški, još tamo od vremena bivše države, kada je bilo i reprezentativaca i medalja i seminara kakvih se ne bi postidjele ni puno jače i urbanije sredine. Opravdava to i gradski Karate klub, jedan od najstarijih novogradiških sportskih klubova, uopće, vraćajući se nakon nekoliko posljednjih loših godina, tamo gdje je oduvijek pripadao-među kremu borilačkih sportova.

Zasluga je to prije svega, nekolicine klinki i klinaca, iznimno talentiranih mladih boraca, osnovnoškolaca i trenerice Štefice Bruvo, ekipe koja će proteklu godinu pamtiti s posebnim zadovoljstvom. Jer, 2018. je, kaže trenerica, bila najuspješnija u povijesti kluba i zasigurno, jedna od najboljih za novogradiški karate, čemu u prilog ide brojka od čak 167 osvojenih medalja. “ Ne možemo reći kako smo oborili rekord kluba jer nikada do sada nismo osvojili toliko medalja da bi mogli uopće uspoređivati, ali da smo osvojili najviše medalja od kako je Hrvatske, jesmo i na to smo iznimno ponosni-i natjecatelji i njihovi roditelji i ja koja ih, također, doživljavam kao svoje“, upoznaje Štefica Bruvo.

I mada se ovakvom rezultatu nisu ni usudili nadati, klub je u natjecateljsku 2018. ušao iznimno ambiciozno, s dobrim sastavom, spremnim kata teamom i kvalitetnim pojedinačnim natjecateljima, što je rezultiralo i troznamenkastim brojem osvojenih medalja s brojnih županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja. Iako su svi rezultati jednako važni jer je u svaki uloženo puno truda i rada, reba istaći medalju sa Prvenstva Hrvatske na kojem je kata team mlađih učenika, uzrasta od 8 do 9 godina, zauzeo 3.mjesto. Uz Natka Makovičića, Lanu i Lea Poturicu, Roka Samca, Daliu Prstačić, Lanu Krilj, Frana Lovrića i Sebastina Vukovića-male velike borce, osvajače medalja i 14 registriranih natjecatelja, u Karate klubu Nova Gradiška 20 je do 25 članova. Broj varira jer riječ je o mlađoj djeci koja tek traže sport kojim bi se bavili. Treniraju dva puta tjedno, natjecatelji čak i četiri, u Društvenom domu, s puno entuzijazma, željni novih uspjeha kakvi su, obzirom na talent koji ističe i trenerica, itekako mogući.

U skladu s tim su i planovi za ovu godinu-odlazak na što više turnira, napokon neki i izvan kontinenta, rušenje aktualnog rekorda u broju medalja i promocija karatea, jer riječ je o sjajnom sportu za razvoj koordinacije i motorike, ali i jačanje samopouzdanja, borilačkoj vještini u kojoj treniramo i duh i tijelo i u kojoj se dobro osjećaju i djevojčice i dječaci. Potvrdit će vam to i članovi Karate kluba Nova Gradiška, ekipa sa 167 osvojenih medalja u prošloj godini.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: KK NG Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn