KARATE – DO KLUB POŽEGA : U Brčkom osvojili 21 medalju!

Datum objave: 12. 3. 2018. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA –  Iza članova Karate-do kluba Požega aktivan je vikend. Natjecateljska ekipa je sudjelovala je na 9.Otvorenom prvenstvu u karateu i ostalim borilačkim vještinama u Brčkom u organizaciji  Kluba borilačkih sportova Lokomotiva. Ovo je natjecanje na koje se požeški borci redovito odazivaju, a ukupno su osvojili 21 medalju – 5 zlatnih, 5 srebrenih i 11 brončanih.

Ove godine turnir je okupio 418 natjecatelja iz 39 klubova iz Slovačke, Makedonije, Crne Gore,Srbije, Rumunjske i Hrvatske. Natjecanje se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja  Dana Brčko distrikta. Ekipno najuspješnija je bila ekipa iz Makedonije,drugo mjesto je zauzela Bosna i Hercegovina, a predstavnici Hrvatske su osvojili 3 mjesto.Sveukupno je podijeljeno 731 medalja i 835 diploma, a medaljama su se okitili i požeški borci, doznajemo od trenera kluba Zdenka Oroza.

DSC_0461

“Na ovom natjecanju svoja znanja i vještine je pokazalo 11 naših natjecatelja. Prvo natjecanje je bilo za Melanie Zirdum, Luku Katića, Mateu Cindrić i Anu Katić. Jako sam ponosan jer su se ponovno neki članovi kluba  borili u većoj kategoriji. Sveukupno su osvojili 21 medalju od toga 5 zlatnih, 5 srebrnih i 11 brončanih. Zahvaljujem i roditeljima koji su išli na natjecanje, a posebno zahvaljujem Antunu Puklavcu koji je prvi puta bio u ulozi trenera kluba na natjecanju i izvrsno je odradio svoj posao što je još jedan dokaz da Klub ima dobru budućnost i unatoč svemu i dalje dobro radimo,”zaključio je trener Oroz.

puk

Antun Puklavac koji je bio i u ulozi trenera bio je i natjecatelj te je osvojio dvije brončane medalje u katama i borbama. Elizabeta Ružičić kojoj je ovo bilo drugo natjecanje bila je zlatna u borbama, a srebro je osvojila u katama. Josip Bilić,velika nada kluba koji trenira u Pleternici bio je brončani u katama i zlatni u borbama, Ivana Vinković je u katama bila zlatna, Sonja Paulić je osvojila zlatnu medalju u katama i srebrnu u borbama, svojoj bogatoj kolekciji medalja Valentina Kristić je pridodala medalje i s ovog natjecanja,u najjačoj konkurenciji osvojila je  brončane medalje za kate i borbe, Melanie Zirdum je osvojila broncu u katama i srebro u borbama i veliki poticaj za daljnje sudjelovanje u natjecanjima kao i za Josipa Vinkovića koji je bio srebrni u katama i brončani u borbama, Matea Cindrić je i u katama i borbama bila brončana, a Ana Katić je osvojila broncu za kate i zlatnu medalju u borbama u svojoj kategoriji i tako s lijepim uspomenama došla sa svog prvog natjecanja.

Dodajmo kako trener Zdenko Oroz nije išao na natjecanje ali iz dobrog razloga.  Kao član Aikido kluba Aikikai Požega imao  Međunarodni seminar tehničke komisije u organizaciji Hrvatskog aikido saveza. Seminar je održan na KIF-u u Zagrebu ove subote

3

Cilj požeškog Aikido kluba Aikikai Požega je popularizirati tu borilačku vještinu i nakon pristupnog dijela postati i punopravni član Saveza. Veliku čast svim sudionicima seminara je ukazao i veleposlanik Japana koji ih je posjetio.Na seminaru je bila predstavljenja i prva generacija školovanih aikido trenera koji su pohađali trenersku školu na Olimpijskoj Akademiji u Zagrebu.

29133394_10209559796425497_8386434681204012517_n 6

Jedan od tih trenera je i Alen Zita,glavni trener požeškog Aikido kluba ujedno i predsjednik Aikido društva “Slavonija” koji planira osnovati Slavonski demo team koji bi se trebao pokušati kvalificirati za sudjelovanje u Svjetskim igrama “World Combat Games” koje se slijedeće godine održavaju u Kini.Poseban mu je naglasak na tehničkom razvoju požeškog kluba.​

TEKST: S. P./D. O.      FOTO: Karate-do klub Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn