KARATE DO-KLUB POŽEGA – Požežani putuju u Portugal kao jedini hrvatski predstavnici na Europskom Wado Kai natjecanju

Datum objave: 31. 10. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Članovi Karate-do kluba Požega uskoro u Portugal kao jedini predstavnici Hrvatske na Europskom Wado Kai natjecanju. Prestižno natjecanje održat će se 17. studenoga, a svoje borilačko umijeće tamo će pokazati peteročlani požeški tim predvođen trenerom Zdenkom Orozom. Požežani će u Portugalu i službeno postati dio velike Wado Kai europske obitelji.

“Natjecanja tog obima i značaja organiziraju se jednom godišnje i cilj svakog kluba je da dođe na takvo prvenstvo. Kako smo jedini klub u Hrvatskoj koji njeguje taj stil, imamo priliku izravno sudjelovati na tom velikom natjecanju. Tamo izvrsni natjecatelji iz Francuske, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Engleske – to su velike organizacije koje se natječu u toj skupini i čast je biti dio tog sportskog zbivanja,” rekao je trenere Karate-do kluba Požega Zdenko Oroz. Za Požežane ovo natjecanje ima dodatno značenje jer u Portugalu će dobiti i službenu potvrdu za ulazak u Europsku Wado Kai organizaciju. “Bili smo nekoliko godina u svojstvu gosta, potom pridruženi članovi posljednje dvije godine a ove godine i službeno postajemo članovi Europske Wado Kai organizacije. To je velika čast i priznanje da su naša dosljednost i rad i tako prepoznati.

Požežanka Sonja Paulić koja trenira u Požegi i Josip Bilić iz Sesveta koji trenira u Pleternici mladi su članovi Karate-do kluba, a Portugal će im pružiti vrhunsko životno i sportsko iskustvo. “Ova borilačka vještina daje mi samopouzdanje te fizičko i mentalno zdravlje. Do sada sam išao najviše u Bosnu i Hercegovinu te Srbiju, a mogu se pohvaliti kako u svojoj kolekciji već imam dva zlata, jedno srebro i šest brončanih medalja,” rekao je Josip. “Ja sam osvojila tri medalje, to je uspjeh jer treniram samo godinu dana. Uz podršku trenera koji je izvrstan i vrlo posvećen treninzima, uvjerena sam kako ću pokazati ono najbolje što mogu,” rekla je Sonja.

U Portugal putuju 16. studenog, a kako kaže i trener Oroz, očekuju solidan plasman, kvalitetno predstavljanje svoje zemlje i grada te veliko iskustvo za mlade snage kluba. Sjaj cijele priče zamagljuje ipak u hrvatskim uvjetima dobro znana i uobičajena sjena – financije. Za odlazak na takav put, uz spremnost, volju i zalaganje potrebna je znatna količina novca. Stoga poduzetni sportaši organiziraju turnir u pikadu za mješovite parove koji će se održati 3. studenoga u Cafe baru “Sportivo”. Želite li pomoći ovoj energičnoj ekipi, više detalja i informacija potražite Facebook stranici kluba.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. O.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn