KARATE DO KLUB POŽEGA – Pomozimo Luki da ostvari svoj sportski san i otputuje na natjecanje u Švicarsku!

Datum objave: 18. 10. 2016. | Kategorija: Sport

luka-1

POŽEGA – Luka Brus, mladi član Karate do kluba Požega pozvan je zajedno s trenerom Zdenkom Orozom na Međunarodno natjecanje u karateu koje će se održati od 10. do 12. studeni 2016. godine u Švicarskoj. Luka je vrlo uspješan sportaš, nositelj crnog pojasa i brojnih medalja, a odlazak u Švicarsku, ako se ostvari, bio bi važan dio je njegove lijepe sportske priče i sna. No, nedostaje novca za odlazak na tako zahtjevno natjecanje.

Iako vrlo uspješan na sportskom polju i bogat dobrim rezultatima, Karate do klub Požega mali je i vrlo mlad klub kojem su novčana sredstva i za manje zahtjevna putovanja “kamen spoticanja”. Tako je i sada – poziv na prestižno natjecanje koji je stigao od Europskog Wado kai saveza velika je čast za Požežane, no i velika odgovornost, stoga ovih dana pokušavaju prikupiti sredstva od sponzora i donatora, kaže nam trener Zdenko Oroz. “Ovo je vrlo posebno natjecanje i po prvi puta smo dobili poziv. Za Luku bi nastup značio i svojevrsnu odskočnu dasku u karijeri jer karate je ušao i u olimpijski program na Igrama u Tokiju 2020 godine, znači prostora za vrlo značajne planove ima. No, ,mi nemamo velikog sponzora koji bi nas podržavao u ovakvim situacijama. Stoga nastojimo ovako, putem medija, kroz posjete tvrtkama i ugostiteljskim objektima prikupiti sredstva jer potrebno nam je oko osam tisuća kuna za put ali i za novu opremu bez koje ne možemo pristupiti natjecanju jer pravila određuju da oprema ne smije biti starija od dvije godine,” pojašnjava trener Oroz.

zdenko-i-luka

“Na borilačke sportove krenuo sam prije šest godina, tražio sam čime bih se bavio i kada sam došao na prvi trening kod trenera Oroza, znao sam da je to – ono pravo! Imam crni pojas, ali to samo znački kako je puno truda i volje uloženo u sve što sam postigao. Trudim se biti što bolji kako bih promovirao ne samo naš klub već i naš grad, a sada posebno svakodnevno treniram za Švicarsku,” priča nam Luka i dodaje:”Na natjecanjima me posebno motivira napredovanje, kroz te susrete postaje bolji natjecatelj, ali i razvijaš nove kvalitete u karakteru, stječeš nova iskustva i nove prijatelje. To su vrijednosti koje su neprocijenjive. San su mi olimpijske igre, a Švicarska je veliki korak do ostvarenja tog sna, voli bih kada bi dobio priliku.”
Požeški karatisti imaju puno poziva za natjecanja diljem regije i do ovog Međunarodnog susreta pomno će odabrati gdje će se predstavljati kako bi Luka dobio novi zamah i kvalitetan dodatni trening, ali iako je lijepo sanjati, znaju da je stvarnost puno manje obojana lijepim bojama jer sve ipak završava na novčanim (ne)mogućnostima.

luka-2

“Poziv je došao  prilično iznenada, prije nekoliko tjedana i nismo ga mogli uvrstiti u naš redovni program i plan aktivnosti. Ali čak i da nije,  za borilačke sportove, unatoč vrhunskim rezultatima malo je sluha i od strane Grada i od strane gradskih sportskih institucija.Treniramo u dvorani Sokol, nemamo ni primjerene termine i pokušat ćemo razgovarati s vodećim ljudima u javnoj sportskoj ustanovi kako bi bar tu nešto promijenili na bolje, a o novčanim sredstvima za ovako iznimne situacije ne vrijedi ni pomišljati. To je realnost. Ipak, ne gubimo nadu, trudimo se učiniti sve kako bi ostvarili ovaj zacrtani cilj,” zaključuje Oroz.

To je priča u kojoj i vi možete sudjelovati. Ako želite pomoći, javite se na  facebook  ili na broj 098 956 25 24. Pomozimo Luki da ostvari svoj san!

TEKST:  S. Pok     FOTO: Karate Do klub Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn