KARATE DO KLUB POŽEGA – Odnedavno treninzi i u Pleternici

Datum objave: 29. 3. 2017. | Kategorija: Sport

FB_IMG_1490687035456

PLETERNICA – Karate-do klub Požega odnedavno održava treninge i u Pleternici. Treninzi se održavaju u staroj školskoj dvorani, ponedjeljkom i četvrtkom od 19,00 do 20,00 sati.

Prema riječima trenera kluba Zdenka Oroza pleternička sekcija organizirana je na poticaj ravnatelja pleterničke osnovne škole Hrvoja Galića, a s ciljem pružanja još jedne sportske aktivnosti svim zainteresiranim učenicima, i ostalim dobnim kategorijama.
“Najbitnije je da se djeca bave sportom. Kako smo tek nedavno krenuli, ovaj termin ostaje do kraja školske godine, a od nove školske godine probat ćemo dobiti i neke nove termine, ovisi o zainteresiranosti polaznika,” naglasio je Oroz.

FB_IMG_1490687319301

Karate priču je trener Oroz započeo u Pleternici devedesetih godina na inicijativu tadašnjeg vodstva Pleternice u klubu Pleternički Sokol. “To je trajalo dvije godine, a nakon toga je druga ekipa preuzela rad. Ovo je sad jedna nova priča, a dodatni razlog aktiviranja u Pleternici je i dolazak djece s tog područja na trening u požeški klub, a na ovaj način im se smanjuju troškovi zbog putovanja i treniraju u blizini svog doma,” dodaje Oroz. Karate je borilačka vještina koja ima dugu tradiciju na području Unazad pet- šest Karate- do klub Požega njeguje dobru tradiciju te ulaže velike napore u rad s djecom i osobama s posebnim potrebama, no namjera je, ističe Oroz, otvoriti mogućnost svima koji su zainteresirani za ovaj vid sporta.

TEKST: S. P. / D. O.      FOTO: Karate do klub Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn