KARATE DO KLUB POŽEGA – Luka Brus u Švicarskoj je opravdao povjerenje svojih Požežana!

Datum objave: 15. 11. 2016. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA –Član Karate do Kluba Požega Luka Brus na 44. Europskom natjecanju u karateu  koje je održano u Švicarskoj u gradu Siggenthalu osvojio je sedmo mjesto u katama i sedmo mjesto u borbama. U jakoj konkurenciji petstotinjak natjecatelja iz dvadesetak europskih zemalja, Luka je ostvario vrhunski rezultat jer već sama pozivnica Europskog Wado kai saveza na natjecanje potvrda je kvalitetnog rada mladog Požežanina i njegovog trenera Zdenka Oroza.

Podsjetimo, Luka dolazi iz malog kluba s vrhunskim rezultatima ali bez financijskih sredstava. Za odlazak na europsko natejecanje organizirana je prava blic-akcija u koju su se uključili brojni – od medija,  Lukine škole “A. Kanižlića” do brojnih donatora iz gospodarstva. Zajednica se okupila u namjeri da Luki osigura ostvarenje sna i Luka je to vratio na najbolji mogući način. Jer, iako se sedmo mjesto čini daleko, to vrhunska, zlatna sredina, a prikupljeno iskustvo dragocjeno je za daljne planove mladog sportaša, naglasio je trener Zdenko Oroz. “Akciju smo pokrenuli za odlazak u Šivcarsku, ne samo radi kluba, već i da vidimo koliko je našim sugrađanima stalo do ovakvog sporta koji nema brojno članstvo, ali kvalitetom pokazuje veličinu. Sedmo se mjesto čini daleko, ali kada se zna da se natjecalo u toj kategoriji 16 natjecatelja, to je zlatna sredina i dobili smo rezultat koji je vrlo zadovoljavajući. Sve su to natjecatelji državnih reprezentacija koji su dolazili u velikom broju. Švicarska je kao zemlja domaćin imala oko 60 natjecatelja, mađari su došli s dva autobusa, Englezi s tri, u velikom su broju bili i Francuzi, sve su to velike zemlje s puno klubova. Stoga smo  smo zbog postignutog jer Luka je radio i kate i borbe što nije uobičajeno i vrlo je naporno, ali sada znamo što raditi dalje, upoznali smo se s novim pravilima i spremni smo za nove izazove. Doista je to vrijedno iskustvo, na kojem moramo zahvaliti svima koji su nam omogućili da ga steknemo,” rekao je Oroz.

nnn

Nije bilo treme samo usmjerenost na dobar rad, kaže Luka. “Radio sam opušteno i puno blje nego na prijašnjim natjecanjima. Stekao sam nova prijateljstva ali i nova znanja koja će mi omogućiti još bolje rezultate. Sretan sam jer meni je ovo prvo veliko europsko natjecanje i sada znam što treba raditi kako bih idući put bio još bolji,” rekao je Luka.

Do kraja ove godine pred klubom je još nekoliko natjecanja, a boravak u Švicarskoj bio je prilika i za kvalitetne kontakte. “Razgovarali smo s vrhom europske Wado kai federacije i svi su pristali da Hrvatska iduće godine bude pridruženi član. Najavljen je i seminar u lipnju iduće godine u našoj organizaciji, a vodio bi ga glavni instruktor Wado kai federacije u Europi,” najavio je trener Oroz.  “Ako nekog zanimaju borilačke vještine, posebice karate, sada je vrijeme za upis, pozivam sve svoje vršnjake da nam se pridruže i hvala svima koji su nam pomogli i motivirali nas za daljnji rad,” poručio je na kraju mali borac velikog srca Luka Brus.

TEKST: S. Pok      FOTO: Z. Oroz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn