KARATE DO KLUB POŽEGA – LUKA BRUS I ANTUN PUKLAVAC: “Dokazat ćemo da zaslužujemo biti na velikim natjecanjima”

Datum objave: 27. 10. 2017. | Kategorija: Sport

do

POŽEGA – Luka Brus i Antun Puklavac članovi su Karate do kluba Požega koji će braniti boje Hrvatske i grada Požege na 45. natjecanju u karateu u organizaciji Europske federacije Wado Kai saveza koje će se održati 2. studenog u Francuskoj. Karate do klub Požega tamo će nastupiti kao pridruženi član Wado Kai saveza.

„Treme i pritiska zbog Francuske nema, puno smo trenirali, pripreme su bile intenzivnije, radili smo na snazi i tehnici, posebno u katama. Puno smo radili i na kondiciji kako bismo mogli izdržati više borbi i više natjecatelja u čemu nam je jako puno pomogla kondicijska trenerica Marijana Devčić. Ne opterećujemo se rezultatom ali dat ćemo sve od sebe i plasirati se na što bolje mjesto i dokazati da zaslužujemo biti na jednom ovakvom natjecanju“, ispričao je Luka Brus.

lb

Kaže kako mu je cilj plasirati se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. “Puno smo naučili od prošlogodišnjeg natjecanja u Švicarskoj, a i nedavni nastup na velikom natjecanju u Splitu je bio zagrijavanje za Francusku i još jedan dokaz kako nam je mjesto na velikim natjecanjima”, rekao je Brus.

Antun Puklavac karate trenira već šest godina, a poticaj da se krene baviti ovim sportom bio mu je slavni Bruce Lee. Iza njega su brojna natjecanja i odličja, no ovo natjecanje prvo je veće na kojemu će nastupiti pa su time i pripreme intenzivnije. Očekuje ga snažna konkurencija i u borbama i u katama jer je prijavljeno oko 30-ak boraca. „Pripreme su intenzivne, trenerica Marijana odrađuje s nama kondicijski dio treninga, tako da što se snage tiče bit ćemo potpuno spremni. Očekujemo dobar nastup, nismo opterećeni medaljama, važno je da ostvarimo samo dobar plasman jer i to je velik uspjeh s obzirom na veličinu natjecanja i konkurenciju koja nas tamo očekuje”, kaže Antun.
ap
Ovaj mladić je otkrio kako mu je želja jednoga dana pokrenuti vlastiti klub te kao trener svoje znanje i ljubav prema karateu prenositi nekim budućim naraštajima. „Nisam siguran hoće li to biti u Hrvatskoj ili negdje drugdje, ali sam siguran da ću svoj san ostvariti”, zaključio je.
lbap1
Karate do klub Požega u Francuskoj bit će jedini predstavnik Hrvatske jer jedini u Hrvatskoj njeguju Wado kai stil. Odlazak u Francusku iziskuje i velike materijalne troškove a kako je proračun kluba skroman u pomoć su priskočile i ovoga puta neke tvrtke, ustanove i pojedinci s novčanim donacijama, na kojima se trener Oroz zahvaljuje i poziva ostale koji mogu na bilo koji način pomoći da im se jave i podrže ih. Kontakt potražite na  facebook stranici kluba.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: Z. O.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn